Kriz fırsatçılığı: 'Yangın söndürme' adı altında ormana giden şirket çalışanları ağaç katliamı yaptı

Kriz fırsatçılığı: 'Yangın söndürme' adı altında ormana giden şirket çalışanları ağaç katliamı yaptı
Denizli'den Muğla'ya yangın söndürme çalışmalarına destek olmak için gelen şirket işçileri, İkizköy'de ağaç kıyımı yaptı. Bölge halkı skandal olaya tepki gösterdi.

ARTI GERÇEK-Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen ormanında, yangın söndürme çalışmalarına destek olma adı altında gelen şirket çalışanlarının ağaç katliamı yaptığı öğrenildi.

Muğla, orman yangınlarıyla sarsılırken, hükümete yakınlığıyla bilinen ve Limak Holding’in ortaklarından olan şirketin Akbelen ormanında ağaç kesimine başlaması büyük tepki çekti. Sosyal medyada birçok çevre örgütü ve demokratik kitle örgütü temsilciliği Limak’ı ‘arsızlıkla’ eleştirirken, yangınların fırsata çevrilerek ağaç kıyımı yapılmasına tepki gösterdi. 

Muğla Çevre Platformu tarafından yapılan duyuruda, "İkizköy halkı 2 yıldır termik santrallere kömür için ağaçları kesilmesin diye mücadele veriyor. Halk iş makinelerinin önünü kesti. Akbelen ormanını Muğla yangınları kaosundan yararlanarak  kesmeye geldiler. Yetti gari! Bir yanda günlerdir ormanlarımız yanıyor, diğer yanda yangın kaosundan yararlanıp yangın alanına oldukça uzak olan Limak’in termik santrallerine kömür için Akbelen Ormanı’nda kesim yapıyorlar. Köylü iş makinelerinin önünü kesti, direniyor. Duyurun lütfen" ifadelerini kullandı.

KATLİAM: MUĞLA'NIN CİĞERLERİ YANARKEN 100 AĞAÇ KESİLDİ, KIYIMA KÖYLÜLER MÜDAHALE ETTİ 

İkizköy İnsanca Yaşam İçin Direniyor’un hesabından da "YK Enerji Işıkdere tarafından Akbelem Ormanına girdiler. 100 civarı ağaç kestiler. Köylünün müdahalesiyle durdu kesim. Bekleyiş devam ediyor" diye yazıldı.


YANGIN SÖNDÜRME İÇİN GELEN GÖNÜLLÜLERE AĞAÇ KESİMİ YAPTIRILDI

Muğla Çevre Platformu tarafından paylaşılan bir videoda ise skandal bir durumun yaşandığı görüldü. MUÇEP’in videosunda, normalde santralde çalıştığını belirten işçilerin, Denizli’den Muğla’ya yangın söndürme çalışmalarına destek olmak için geldikleri ancak gönüllü olarak gelen kişilere YK Enerji adlı şirket tarafından ağaç kesimi yaptırıldığı ortaya çıktı. 


ÇEVRE ÖRGÜTLERİ VE YURTTAŞLARDAN ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ÇAĞRI

Birçok çok çevre örgütü, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarını etiketleyerek, yangınlarda yüz binlerce hektar ormanlık arazi küle dönerken, ağaç katliamı yapılmasına tepki gösterdi. Yetkililerden ağaç kıyımına müdahale etmesi istendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar