Küba: Covid-19 aşılarına erişimdeki eşitsizlik göz önüne alındığında silah harcamaları utanç verici

Küba: Covid-19 aşılarına erişimdeki eşitsizlik göz önüne alındığında silah harcamaları utanç verici
Kübalı Bakan, 'Dünyada 800 milyondan fazla insan açlık çekiyor ve Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre 2021'de 130 milyon insan aşırı yoksulluğa sürüklenecek' dedi.

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Covid-19 aşılarına erişimdeki eşitsizlik karşısında küresel silah harcamalarının devasa boyutuna dikkat çekerek, bu durumu 'utanç verici' olarak gördüklerini belirtti.

Küba Dışişleri Bakanı Parrilla, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ABD'nin saldırgan politikalarını hedef aldı.

Konuşmasına Uluslararası Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması Günü'nü anarak başlayan bakan, "Covid-19 aşılarına erişimdeki bu büyük eşitsizlik göz önüne alındığında, milyarderlerin silahlara yaptığı harcamalar utanç verici" ifadelerini kullandı.

‘800 MİLYONDAN FAZLA İNSAN AÇLIK ÇEKİYOR’

Sputnik’in aktardığı habere göre Kübalı Bakan, "Dünyada 800 milyondan fazla insan açlık çekiyor ve Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre 2021'de 130 milyon insan aşırı yoksulluğa sürüklenecek" dedi.

Pandeminin, 'çoklu ve yıkıcı etkileri olan bir kriz yarattığını' belirten Parrilla, ABD ve müttefiklerinin 'çok daha agresif nükleer doktrinler benimsediğini ve cephanelerini modernize edip genişlettiğini' ifade etti.

Bunun yanı sıra dünya üzerinde halihazırda 13 bin 80 nükleer silah olduğunu, bunların 3 bin 825'inin konuşlandırılmış ve yaklaşık 2 bininin de operasyonel durumda olması nedeniyle endişeli olduklarını ifade eden Kübalı bakan, ABD'nin 'bu yıkıcı teçhizatları en fazla sayıda kullanıma hazır tutan ülke' olduğunu hatırlattı.

Öne Çıkanlar