İsrail'e Gazze Savaşı'nın başladığı 7 Ekim 2023'ten beri onlarca milyar dolarlık doğrudan askeri yardım ve harekat desteği sağlayan ABD'deki Joe Biden yönetiminin, giderayak, 8 milyar dolarlık yeni silah anlaşması hakkında Kongre'yi bilgilendirdiği belirtildi.
İran'ın İsrail'e hipersonik-balistik füzeli misillemesine İsrail'in vereceği karşılığa Körfez ülkelerinin müdahil olup olmayacağı kritik önem taşırken, ABD'nin Suudi Arabistan ve BAE'ye 2.25 milyar dolarlık yeni silah satışını onayladığı açıklandı.
Gazze'de ateşkes anlaşmasına varma ve bölgesel savaşı önleme çabalarından söz eden Biden yönetimi, İsrail'e değeri 20 milyar doları aşan yeni silah satışına onay verdi.
İngiltere'de Filistin destekçisi bir grup, Dışişleri Bakanlığının girişini kapatarak İngiltere'nin İsrail'e silah satışına son vermesini ve satışa devam etmenin nedeni olarak gösterilen hukuki inceleme raporlarının açıklanmasını istedi.
WSJ'ye göre yeni pakette 700 milyon dolarlık tank mühimmatı, 500 milyon dolarlık taktik araç ve yaklaşık 100 milyon dolarlık havan mermisi var. Bunlar tam da İsrail'in 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara harekatı planını destekleyen silahlar.
ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin 40 Demokrat üyesi, Biden ve Blinken'a mektup gönderip 'İsrail'e silah sevkiyatının durdurulmasını' istedi. İçlerinde Pelosi'nin de bulunması, İsrail'e tepkinin ana akım haline geldiğini gösterdi.
Türkiye ile NATO üyeliği konusunda müzakerelere devam eden İsveç hükümeti, savunma ürünlerinin ihracatında Türkiye'ye uyguladığı ambargoyu kaldırdı.
Ukrayna, Tahran yönetiminin "Rusya'ya silah tedarik ettiği" gerekçesiyle İran ile diplomatik ilişkilerin seviyesini düşürdü. İran'dan da karara tepki geldi
Alman hükümeti Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından Suudi Arabistan'a uyguladığı silah ihracatı yasağının devam edecek.
ABD Kongresi’ne silah alımına ilişkin düzenleme çağrısı yapan Biden ‘Bu okula, markete ya da kiliseye vurulma korkusu olmadan gitme hakkımızı korumaktır’ dedi.
İsviçre merkezli Small Arms Survey'e göre Türkiye'de silah sahibi olanların sayısı artıyor. 2007 yılında Türkiye'de her 100 kişiye 12.5 silah düşerken, bu oran 2017'de 16.50'ye çıktı.
ABD, yurt dışına silah satışlarını ağırlıklı olarak FMS programı üzerinden yürütüyor. Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon ortaklığıyla yürütülen bu süreçte ABD Kongresi de kritik role sahip.
Almanya'da Merkel başbakanlığındaki önceki hükümet giderayak dünyadaki kriz ve savaşlara müdahil ülkelere rekor düzeyde silah ve askeri teçhizat satışına onay verdi.
Kübalı Bakan, 'Dünyada 800 milyondan fazla insan açlık çekiyor ve Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre 2021'de 130 milyon insan aşırı yoksulluğa sürüklenecek' dedi.
Tasarıda, Yunanistan'a yıllık 1,8 milyon dolar değerinde uluslararası askeri eğitim desteği sağlanması planlanıyor.
Yeşiller ve Sol Parti, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yaşanan Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs gerilimlerini gerekçe göstererek meclise teklif sunmuştu.
Demokrat Parti, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail'e 735 milyon dolarlık silah satışı üzerinden ikiye bölündü.
Filistin ve İsrail arasında çatışma devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e 735 milyon dolarlık silah satışına onay verdi.
ABD istihbaratının hazırladığı raporda, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın onayıyla gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü sonucuna ulaşıldığı belirtilmişti.
Wall Street Journal gazetesi, anlaşmaların gözden geçirme süresinin ne kadar süreceğine dair bir bilgi olmadığını yazdı.
ABD Kongresi’nin dört üyesi Türkiye’yi Rusya'nın yaptığı S-400 savunma sisteminden vazgeçirmek için ABD’den Türkiye’ye silah satışına iki yıla yakındır engel oluyor.
Almanya'da başka ülkelere askeri malzeme ve silah satışı hükümetin izni ile gerçekleştiriliyor.
Almanya, 2019 yılında silah ihracatını 1,1 milyar euroya çıkardı.
Dünyanın en büyük silah ihracatçısı olan ABD, bu silahların kullanımının yanı sıra üçüncü taraflara verilmesi durumunda izlenecek prosedürler konusunda sıkı şartlar öne sürüyor.
Almanya bu yıl Türkiye’ye silah ihracatında rekor kırdı. Türkiye’ye silah satışları son 14 yılın en yüksek seviyesine geldi.
Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırıları nedeniyle Avrupa'nın birçok ülkesi ardından İngiltere de yeni silah satışını askıya aldı.
ABD Hazine Bakanlığı'nın Türkiye'ye yaptırım kararını açıklamasının ardından, Türkiye'ye silah ambargosu uygulayan Avrupa ülkeleri kervanına İngiltere'nin de katılabileceği belirtildi.
Türkiye'ye silah satışını askıya alan ya da durduran Avrupa Birliği ülkelerinin arasına Çekya da katıldı.
Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik harekatına tepki olarak Avrupa ülkeleri Türkiye’ye silah satışını durdurmaya devam ediyor.
Başbakan, karara gerekçe olarak Suriye'ye düzenlenen askeri harekatı gösterdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.