Kürşat Yılmaz: Hrant'ın resmini gösterip 'bunu da öldür' dediler

Kürşat Yılmaz: Hrant'ın resmini gösterip 'bunu da öldür' dediler
Hrant Dink cinayetinde 76 sanığın yargılandığı davada ifade veren suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, 'Hrant Dink'in resmini getirdiler, 'Bunu da öldür' dediler' itirafında bulundu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 16 sanıklı davanın duruşması Çağlayan'daki İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

12-13 ve 14 Mayıs'ta devam edilmesine karar verilen duruşmada, suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle 66 yıl hapis cezası verilen Kürşat Yılmaz’ın da tanıklığına başvuruldu. SEGBİS aracılığıyla ifade veren Yılmaz , eski emniyet müdürü Ramazan Akyürek ve dönemin İstihbarat Şube Müdürü Aşırı Sağ Faaliyetler Tim Komutanı Serkan Özel dikkat çekici ifadeler ve itiraflarda bulundu.

'GEL MAFYAMIZ OL' DEDİLER'

Suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz ifadesinde, savcılığa ifade verdiği sırada, savcı Zekeriya Öz'ün yanındaki diğer kişilerle  kendisine 'Gel mafyamız ol' dediklerini söyledi:

"Cezaevinden kamuoyuna ve yetkililere yazı yazdım. Komünist bir gazete yazdı, sanırım Birgün, başka dikkate alan olmadı. Bilgime başvuran bile olmadı. Amerikan uşakları başarılı olsaydı Bolu Cezaevi’ne sevk sırasında beni öldüreceklerdi. Üç gün boyunca ifade verdim savcılığa. Zekeriya Öz vardı. Başkaları da vardı. Bana daha önce ‘Gel mafyamız ol’ demişlerdi cemaatçiler."

Aynı kişilerin kendisine Hrant Dink'in fotoğrafının gösterildiğini anlatan Kürşat Yılmaz, 'ülküdaş' olduğunu belirttiği bir arkadaşının kendisini 'Sana bir tezgah kurdular organizeden' sözleriyle uyardığını söyledi. 

'HRANT'IN RESMİNİ GÖSTERİP 'BUNU DA ÖLDÜR' DEDİLER'

Ankara'da bir MHP milletvekilinin ofisi ve  kara kuvvetleri lojmanında bir evde albay İsamil Issız ile birlikte TSK üyesi başka general ve albaylarında bulunduğu toplantılara katıldığını  belirten Kürşat Yılmaz, 15 gün kaldığı Asya adlı bir otelde Ömer Küçükyurt, Hüseyin Albay ve İsmail Issız'ın kendisine Hrant Dink'in fotoğrafını göstererek 'Bunu da öldür' dediklerini söyledi:

"'Ergenekon'la ilgili bilgin var mı?' diye sordular. 'Yok' dedim. 1999 yılında daha önce tanıdığım bir ülküdaş arkadaşım 'Sana bir tezgah kurdular organizeden' dedi. 2005 yılı kışında bir gün Ankara'ya gittim. Kara kuvvetleri lojmanında bir evde, 'Sana gelecekler Gülen cemaatinden' dedi arkadaşım. 'Şükrü Sarıışık paşa ile ilgili görüşecekler' dedi. Bilgi alışverişi dediler. Ankara imamı dedikleri şahıs geldi dediler ki 'Sen Şükrü Sarıışık paşayı tanıyorsun kefil olur musun?' MGK genel sekreteriydi o zaman. İsmail Issız aradı. Bir MHP milletvekili ofisine gittik. Bir general geldi. İsmail Issız’a herkes saygılı davranıyor. Bir albay arkadaşım vardı Aytekin Eroğlu. O da orada… Birkaç gün sonra beni Otel Asya’ya götürdüler, kayıtlarda vardır. Her gün sohbet ediyorduk. 15 gün otelde kaldım. Ömer Küçükyurt, Hüseyin Albay, İsmail Issız… Bana dediler ki, Hrant Dink’in resmini getirdiler, cinayetle ilgili 'Bunu da öldür' dediler. Hrant'ın fotoğrafını göstereni hatırlamıyorum. 'Türkiye zor duruma düşer’ dedim. 80 öncesi de bizi kullandılar. 'O süreç olmasaydı belki sizinle yürürdüm' dedim. O dönem herkesi kullanıyorlardı bunlar. Gel bizim mafyamız ol dediler. Sizinle işim olmaz dedim. Sonra temasımız olmadı. Cinayetten sonra cezaevinde Erhan Tuncel benimle görüşmek istedi ama cezaevi idaresi görüştürmedi." 

'BİZİM AŞIRI SAĞCILIKTAN ANLADIĞIMIZ DİNCİ FAALİYETLER'

SEGBİS'le bağlanan dönemin İstihbarat Şube Müdürü Aşırı Sağ Faaliyetler Tim Komutanı Serkan Özel, Hrant Dink cinayetinin görev alanlarına girmediğini iddia ederken ilginç ifadeler kullandı. Halen Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığında binbaşı olarak görev yapan Özel, "Hrant Dink benim görev alanımda değildi. Ermenicilik konusu, Kürtçülük konusu gibi alanlara girer. Bizim aşırı sağcılıktan anladığımız dinci faaliyetlerdi. Bizim Hrant Dink'i incelemek gibi bir görevimiz olmadı." dedi.

TUTUKLU FOX TV ESKİ HABER MÜDÜRÜ TAHKLİYESİNİ TALEP ETTİ

Davanın tutuklu sanıklarından Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün verdiği ifadede, 44 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Verilecek hükmün infazı gerçekleşiyor. Sözün bittiği yerde özgürlük de biter. Bir gazeteci bu kadar tutuklu kalır mı? Örgüt üyeliği cezası zaten yattım. Kaçma durumum yok. Tahliyemi talep ediyorum. Hukuka inanıyorum" dedi.

23 ay cezaevinde kaldıktan sonra 20 aydır ev hapsinde tutulan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı albay Ali Öz'ün ev hapsini kaldıran mahkeme heyeti, duruşmayı 12-13 ve 14 Mayıs'ta devam edilmek üzere ertelediğini açıkladı.

(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar