'Kürt koridorundan kaçıp Şii'ye yakalanmak'

'Kürt koridorundan kaçıp Şii'ye yakalanmak'
'Yanlış dış politika, Türkiye’yi giderek çok daha derin krizlerle karşı karşıya getiriyor.'

HABER MERKEZİ- Sözcü Gazetesi Yazarı Zeynep Gürcanlı, 'Kürt koridorundan kaçıp Şii Koridoruna yakalanmak' başlığıyla yayınlanan bugünkü yazısında Türkiye'nin Ortadoğu politikasını eleştirdi. Gürcanlı, "AKP, kendi yarattığı bu Kürt koridoru tehdidiyle baş edebilmek için yeni müttefikler aradı. Ve bula bula Rusya ve İran’ı buldu." dedi.

Şİİ MİLİSLER 90 BİNE ULAŞTI

Bu fiilin sonucunda Türkiye'nin 'Kürt koridoru'ndan kaçarken 'Şii koridoru'na yakalandığını dile getiren Gürcanlı, "Mevcut durumda Irak’ta; Türkmen kenti Kerkük’te bile İran destekli Şii milis gücü Haşd-i Şabi hakim.Suriye’de, Esad rejimi yanında savaşan İran destekli silahlı Şii milislerin sayısı 90 bine ulaştı. AKP, şimdi de sınırlarının hemen altında oluşmaya başlayan, İran merkezli bu Şii koridoruna karşı müttefik aramaya başladı." dedi.

'KARATIMDA DEĞİLSİN DEDİKLERİ'

Gürcanlı, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelinen süreçteki pozisyonunu ise şöyle değerlendirdi: "O kadar ki, bir yıl önce hakkında esip gürlenen, 'karatımda değilsin, muhatabım değilsin' denilen, İranlı olmayan Şii liderlerden bile medet umulmaya başlandı. Irak’ın Şii Başbakanı Haydar El İbadi’nin, geçen hafta bizzat Erdoğan tarafından Saray’da ağırlanmasını işte bu açıdan okumak gerekiyor."

Öne Çıkanlar