Kürtler 'ulusal birlik' için yürüyecek

Kürtler 'ulusal birlik' için yürüyecek
Yüzü aşkın isim 'Ulusal birlik tarihi bir zorunluluktur' mesajıyla Lozan’dan Cenevre’ye yürüyecek.

Aralarında tanınmış siyasetçi, yazar, sanatçı, gazeteci, akademisyen, kurum ve siyasi parti temsilcisinin bulunduğu yüzü aşkın isim, 5-6 Aralık tarihleri arasında Lozan Antlaşması ile "Kürdistan’ın 4 parçaya bölündüğü" İsviçre’nin Lozan kentinden Cenevre’ye 2 günlük bir yürüyüş gerçekleştirecek.

‘ULUSAL BİRLİK İÇİN YÜRÜYORUZ’

ANF'nin haberine göre tertip komitesi tarafından yürüyüşe dönük yapılan açıklamada, "Bizler, farklı siyasi görüşte, Kürdistan’ın farklı parçalarında yasayan kurum, parti temsilcileri, aydın, yazar, sanatçı, ressam, gazeteci, akademisyen, Hristiyan, Kürt, Süryani-Keldani-, Asuri, Ermeni, Türkmen, Alevi, Müslüman, Êzidî, kadın ve gençler olarak, 5 ve 6 Aralık tarihlerinde Lozan’dan Cenevre’ye ulusal birlik yürüyüşünü gerçekleştireceğiz" denildi.

Açıklamada "Böl-yönet ve asimilasyon politikalarıyla Kürt halkı zayıf düşürülmek istendi. Ancak 100 yıl aradan sonra Kürt halkı derin bir ulusal bilince ulaşmış ve ulusal birlik ile bu yüzyılda sonuç alacağına inanmaktadır.

Birliği pekiştirerek Kürtler kimliklerini bir statüye kavuşturabilecekleri kadar, bölgenin demokrasisi açısından da büyük katkı sunabilecek konumdalar.

Lozan’dan dünya kamuoyu ve Kürdistan halkının huzurunda tüm partileri sorumluluk almaya ulusal birlik için seferber olmaya ve ulusal kongreyi gerçekleştirmeye çağıracağız" denildi.

 

Öne Çıkanlar