KYK ödenmeyen burslar için açıklama yaptı

KYK ödenmeyen burslar için açıklama yaptı
Ödemelerin yapılmaması öğrenci bilgilerinin güncel olmamasıymış.

Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine her ayın 6’sı ve 10’u arasında ödenen öğrenim kredilerinin hesaplara yatmamasından dolayı açıklama yayımladı.

Açıklamaya göre sorunun nedeni öğrencilerin bilgilerinin güncel olmaması. KYK tarafından yapılan açıklamada ödeme almayam öğrenciler e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaptığı taktirde sorunn çözülecek.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında; "Sevgili öğrencilerimiz, Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki değişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür. YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilerinizi e-devletten takip edebilirsiniz. İyi günler dileriz" ifadelerine başvuruldu.

Öne Çıkanlar