Lavrov: Tahıl konusunda Türkiye ve Ukrayna ile görüşmeye hazırız

Lavrov: Tahıl konusunda Türkiye ve Ukrayna ile görüşmeye hazırız
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G-20 Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, Ukrayna ve Türkiye ile tahıl konusunda görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

Endonezya’da yapılan G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Ukrayna ve Türkiye ile tahıl konusunda görüşmeye hazır olduğunu ancak bu görüşmelerin ne zaman yapılacağının belli olmadığını söyledi. Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun temsil ettiği G20 toplantısında, gazetecilere açıklama yapan Lavrov, Batı’nın Ukrayna işgali dolayısıyla Rusya’ya yönelik eleştirilerini "çılgınca" olarak niteledi.

Amerika'nın Sesi'nde (VOA) yer alan habere göre Lavrov, "Bugün ‘saldırganlar', 'istilacılar', 'işgalciler' gibi pek çok şey duyduk" diyerek, Batılı yetkililerin toplantıda söz alır almaz ülkesine "çılgınca" eleştiriler yöneltmeye başladığını kaydetti. Lavrov, Kiev’in barışı engellediğini savundu.

Lavrov, toplantı çerçevesinde Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile el sıkışırken, etraftan "Savaşı ne zaman durduracaksınız" ve "Savaşı neden durdurmuyorsunuz" sloganlarının duyulması dikkati çekti.        

Öne Çıkanlar