Lepedibo’nun “Hepimiz” isimli resim sergisi Gru Art Gallery’de

Lepedibo’nun “Hepimiz” isimli resim sergisi Gru Art Gallery’de
Gru Art Gallery ev sahipliğinde Lepedibo’nun “Hepimiz” başlıklı sergisi 25 Ekim’e kadar görülebilecek.

Urla'da sergilenecek 'Hepimiz' isimli sergisinde sanatçı, güzellik kavramını sorgularken, günümüz toplumlarının güzelliği tanımlarken doğrudan ilişkilendirdiği fiziksel ölçütleri dışarıda bırakarak, hissedilen duyguyu ve ruhu ele alıyor. Kullandığı parlak renk paleti ve sezgisel bir yaklaşımla deforme ettiği figürleri aracılığıyla güzelliğin tanımına ve kaynağına odaklanan sanatçı, alışılagelmiş temsilin dışına çıkarak kendi imge dünyası vasıtasıyla yarattığı figürleri, fiziksel dünyanın ötesine geçerek insanın içindeki benliğe odaklanıyor.

"Hepimiz" sergisinde yer alan eserlerde figürlerin ilk bakışta primitif olarak tanımlanabilecek bu karakterleri, izleyicinin figürlerle ortak bir payda bulmasını sağlıyor. Lepedibo’nun kendi tanımıyla "öcü ruhları" güzelliğe dair kendi anlamlarını yaratırken, kimi zaman çocukluğumuz kimi zaman yalnızlığımız ya da özgürlüğümüz ile karşılaşabileceğimiz, hepimizden bir parçanın yer aldığı bir evren sunuyor.

​Lepedibo’nun "Hepimiz" başlıklı sergisini 25 Ekim’e kadar Urla’da bulunan Gru Art Gallery’de ziyaret edilebilecek. (Artfulliving)

Öne Çıkanlar