Macaristan seçimlerinde Orban'ın rakibi belli oldu

Macaristan seçimlerinde Orban'ın rakibi belli oldu
Gelecek yıl yapılacak seçimlerde muhalefetin ortak başbakan adayı Herkesin Macaristan'ı Hareketi adayı Peter Marki-Zay kazandı.

Macaristan'da muhalefet partilerinin, başbakan adayını belirlemek için düzenlediği ön seçimin ikinci tur sonuçları açıklandı. Ülkede gelecek yıl düzenlenecek parlamento seçimlerinde ortak başbakan adayını belirlemek için muhalefet tarafından düzenlenen ön seçimin ikinci turunu Herkesin Macaristan'ı Hareketi adayı Peter Marki-Zay kazandı.

Açıklanan sonuçlara göre, Marki-Zay oyların yüzde 56'sını, Demokratik Koalisyonu (DK) adayı Klara Dobrev ise yüzde 43'ünü aldı. Bu sonuçla, gelecek yıl yapılacak seçimlerde Başbakan Viktor Orban'ın karşısına Marki-Zay'in çıkması kesinleşti.

ORBAN'IN RAKİBİ KİMDİR?

Bu, Orban'ın iktidara geldiği 2010'dan bu yana ilk kez sosyalistler, liberaller ve merkez sağ partilerinin oluşturduğu birleşik cepheye karşı mücadele edeceği anlamına geliyor.

Bir süre ABD ve Kanada'da yaşayan ekonomist ve mühendis Marki-Zay, 2018'de Hodmezovasarhely kentinin belediye başkanlığını kazandıktan sonra dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

Küçük bir kentin belediye başkanı olan Marki-Zay, herhangi bir partiyle bağı bulunmasa da muhafazakar duruşa sahip bir siyasetçi olarak biliniyor.

Hodmezovasarhely kenti, Orban'ın başında bulunduğu iktidardaki Fidesz Partisinin kalesi konumunda.

Öne Çıkanlar