Mahkeme Neo Yapı'nın iflasına karar verdi, binlerce kişi mağdur oldu

Mahkeme Neo Yapı'nın iflasına karar verdi, binlerce kişi mağdur oldu
Yargı, İstanbul Bolluca ve Göktürk'te villa projeleri hayata geçiren ve çok sayıda kişiyi mağdur ettiği bilinen Neo Yapı'nın iflasını kararlaştırdı.

İstanbul 1'inci Asliye Mahkemesi, hakkında konkordato talep edilen Neo Yapı’nın talebini reddetti. 3 Haziran 2021'de görülen dava duruşmasında şirket yararına verilen geçici mühletin, kesin mühletin ve tüm tedbirlerin kaldırılmasını hükmetti.

Konkordato komiserlerinin görevlerine son verilirken; hakkında konkordato talep edilen Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim şirketinin iflasına karar verildi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, mahkeme kararın derhal İstanbul Nöbetçi İflas Müdürlüğüne ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne gönderilmesine; İflas kararının iflas müdürlüğü tarafından ilan edilmesini talep etti.

İstanbul'da Eyüp-Göktürk ve Arnavutköy-Bolluca'da inşa ettiği lüks konut ve villa projeleri ile bilinen söz ettiren Neo Yapı'dan ev alan yüzlerce kişi ise mağdur oldu.

TAPULARINI ALAMADILAR

Bankalara ve piyasaya yüklü bir borcu bulunan şirketten milyonlarca lira ödeyerek gayrimenkul yatırım yapanlar 2018 yılından bu yana ortada kalmıştı.

NeoYapı adına Bolluca ve Göktürk'te satışı yapılan toplam 450 kadar villa ve daire ile ilgili bir dizi sorun bulunuyor. Mülk sahiplerinden bir kısmı tapularını alamazken, satışı yapılan yüzlerce daire ise teslim edilmedi.

Alacaklı bankalar şirkete yönelik icra takibine geçerken, daire veya villaları bankalara ipotek edilen mülk sahipleri de haciz tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

2000 yılında Kadir Aydın ve Feridun Uzunyol tarafından kurulan Neo Yapı, 2 bin dönüm orman arazisi ve 600 dönümde 415 müstakil ev ve 8 mahalleden oluşan Neo Gölpark İstanbul projesini yapmış, daha sonra Neo Bolluca, Neo Bolluca 2 ve Neo Bolluca 3 Neo Bolluca 4 Neo Bolluca 5 gibi projeleri üstlenmişti.

Öne Çıkanlar