MEB'in 'darbe' sorusunun şıklarına tepki

MEB'in 'darbe' sorusunun şıklarına tepki
MEB onaylı test kitabındaki, 'demokrasiye ve barış ortamına yapılan son darbe girişimi' sorusunun şıklarında 23 Nisan ve 30 Ağustos'un yer almasına İYİ Partili İlay Aksoy tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay verdiği Kırmızı Beyaz Yayınevi’ne ait bir test kitabına demokrasiye ve barışa yönelik son darbe girişiminin tarihinin sorulduğu boşluk tamamlama sorusunda, şıkların arasında 15 Temmuz'la birlikte 30 Ağustos ve 23 Nisan'ın da yer alması tepkilere neden oldu.

 

 

'HANGİ MAKSATLA YAN YANA GETİRİLDİ?'

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Güvenli Eller Platform Kurucusu, İlay Aksoy'un Twitter hesabından paylaştığı mesajla ortaya çıkan soru şöyle:

'Ülkemizin demokrasisine ve barış ortamına yönelik son girişimi akşamı ... 'da yaşandı. Cümlelerdeki boşluğu hangi ifade ile tamamlarız?

A: 15 Temmuz 

B: 30 Ağustos

C: 23 Nisan'

Soruya ve cevap şıklarına sosyal medya hesabından tepki gösteren İYİ Partili İlay Aksoy, 23 Nisan ve 30 Ağustos'un hangi maksatla yan yana getirildiğini sordu:

"Kırmızı Beyaz Yayınevi MEB onaylı. Çocuklara sorulan tüm sorular onaydan geçmiş olması gerekiyor. 'Darbe' kelimesini 30 Ağustos ve 23 Nisan tarihlerini hangi maksat ile yan yana getirilmiştir?"

(HABER MERKEZİ)

 

 

Öne Çıkanlar