Meclis Başkanı Şentop: Kimse ergenlik sorunlarını uluslararası ilişkiler alanına taşımasın

Meclis Başkanı Şentop: Kimse ergenlik sorunlarını uluslararası ilişkiler alanına taşımasın
'Bir NATO müttefiki olarak Fransa'nın bu ikiyüzlülükten vazgeçmesini, uluslararası hukuka, deniz hukukuna uygun hareket etmesini bekliyoruz.'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarına ilişkin, "Hiç kimse ergenlik sorunlarını uluslararası ilişkiler alanına taşımasın" ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Şentop, "Türkiye bölgede artık bir ortak değil, sorunumuz Türk halkı ile değil Erdoğan hükümetiyle" açıklamasında bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarına ilişkin konuştu. "Fransa'nın esas rahatsızlığı, Türkiye'nin dünyada, bölgede ve özellikle Afrika'da etkin oluşuyla ilgilidir. Bunu da Yunanistan'ın oradaki bazı dayanıksız, mesnetsiz, hukuka aykırı tezlerinin yanında yer alıyormuş gibi bu rahatsızlığını göstermeye çalışıyor" yorumunda bulunan Şentop, "Hiç kimse ergenlik sorunlarını uluslararası ilişkiler alanına taşımasın" ifadelerini kullandı.

Şentop, "Bir NATO müttefiki olarak Fransa'nın bu ikiyüzlülükten vazgeçmesini, uluslararası hukuka, deniz hukukuna uygun hareket etmesini bekliyoruz. AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde alınan kararlar Türkiye açısından çok fazla bir ehemmiyet ifade etmiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar