MED-DER: Geri adım atmayacağız

MED-DER: Geri adım atmayacağız
Diyarbakır’da dün birçok adrese baskın yapılarak gözaltına alınan 11 kişinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor. Gözaltılara tepkiler var.

ARTI GERÇEK- Diyarbakır’da dün kentte yapılan basın açıklamaları gerekçe gösterilerek çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Baskınlarda Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) yöneticilerinin içinde bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında MED-DER Eşbaşkanı Rıfat Roni’de bulunuyor.

Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Eşbaşkanları Rıfat Roni'nin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. MED-DER binasında yapılan basın açıklamasında gözaltların hukuki değil siyasi oduğu vurgulandı. Basın açıklamasını MED-DER Yöneticisi Rezan Aktulum okudu. Gözaltına alınanlar arasında MED-DER Eşbaşkanı Rıfat Roni’nin de olduğunu hatırlatan Aktulum, ev baskınları ve gözaltılara tepki gösterdi.

AKTULUM: ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

"Dil sevdalısı olan  ve bu alanda çalışma yapan biri neden gözaltına alınır" diye soran Aktulum, "Biz bu operasyonların amacını çok iyi biliyoruz.  Bu yöntemle demokratik alanda yapılan çalışmaları kriminalize ediyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar asla geri adım atayacağız, demokratik mücadelemizden vaz geçmeyeceğiz. Dil alanında çalışmaları daha da yükselteceğiz" dedi. Roni’nin gözaltına alınmasını protesto etiklerini belirten Aktulum, arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Gözaltına alınanlar arasında MED-DER Eşbaşkanı Rıfat Roni yanı sıra HDP yöneticileri Ramazan Karakaya, Hamit Onur, Murat Öndeş, Sadık Tosun,  HDP Kayapınar eski İlçe Eşbaşkanı Kadri Akkaya DBP Diyarbakır eski İl Eşbaşkanı Mehmet Bakır,  HDP Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar belediyeleri meclis üyeleri de bulunuyor. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öne Çıkanlar