'Müziği, Melek Mosso'yu susturamadıkları için çoğalacağız'

'Müziği, Melek Mosso'yu susturamadıkları için çoğalacağız'
Sanatçı Melek Mosso, peş peşe iptal edilen konserler sonrası Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne aldı.

20'nci Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında kentte gelen Melek Mosso, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu'nda coşkulu bir kalabalığın karşsında sahne aldı. Peş peşe konser engellemelerinin yaşandığı geçtiğimiz günlerde, Isparta Uluslararası Gül Fesvitali kapsamındaki konseri, "halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmadığı" ve "ahlaksızlığa özendirdiği" iddiasıyla iptal edilen Mosso, Mersin'den mesaj verdi, "İstemeyenlere inat, karanlığa inat, aydınlık için şarkı söylemeye devam" dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı'nın yanı sıra yaklaşık 2 bin kişi konseri izledi.

Mosso, 4 yıl önce de Mersin'e Mezitli Belediye Başkanı Tarhan'ın daveti ile geldiğini belirterek, "O zaman evimizde gibi ağırlanmıştık, aile olmuştuk ve ben dedim ki, 'Mezitlili oldum' Bir tarafım artık Mersinli. Şu an evimde, komşularımla, dostlarımla gibiyim" dedi.

"KORKUSUZ, ÖZGÜR KADINLAR GÖRMEK İSTİYORUM BU ÜLKEDE"

Mosso, Mezitli konserine göre daha kalabalık olduklarına dikkat çekerek, "İlerleyen günlerde daha da çoğalacağız. Niye tabii ki, çünkü müziği susturamadıkları için çoğalacağız. Melek Mosso'yu susturamadıkları için çoğalacağız. İstemeyenlere inat, karanlığa inat, aydınlık için şarkı söylemeye devam. Beni asla susturamazlar. Çünkü korkusuz, özgür kadınlar görmeyi istiyorum bu ülkede. Sadece ben değil, bütün çocuklarımız, kız çocuklarımızı, gençlerimizi, özgürce dans eden, şarkı söyleyen, giyinen, konuşan kadınlar görmek istiyorum bu ülkede" diye konuştu.

Mosso, konser sonunda 'İzmir Marşı' ile sahneden ayılırken kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Öne Çıkanlar