Diyanet İşleri Başkanı hakkında bir suç duyurusu daha: Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etti

Diyanet İşleri Başkanı hakkında bir suç duyurusu daha: Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etti
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, AKP hükümetinin camiye dönüştürdüğü Ayasofya’nın açıldığı gün okuduğu cuma hutbesinde "Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" şeklindeki sözleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Yeşilboğaz, Erbaş'ı, "Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet etti.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, şüpheli Erbaş'ın, 5816 Sayılı, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna Muhalefet Yasasını ihlal etmesinin yanı sıra 633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kanunu ve Anayasa'nın 2, 4 ve 136. maddelerini ihlal ettiğini belirtti.

‘DİYANET BAŞKANI, HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK ETTİ’

Yeşilboğaz’ın verdiği dilekçenin açıklama bölümünde şu ifadeler kullanıldı:

"Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 24 Temmuz’da ibadete açılan Ayasofya’da okuduğu ilk Cuma hutbesinde ise ‘Bizim inancımızda vakıf malı kutsaldır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar’ demek suretiyle İstanbul’u düşman işgalinden kurtaran kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anmak yerine lanet okumak suretiyle alenen hakaret etmiş ve haklı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir.

‘ANAYASAL SUÇ İŞLEDİ’

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz

Şüpheli Ayasofya’da Cuma namazı kıldırmasını Atatürk’e borçludur. İstanbul’u düşman işgalinden kurtararak ikinci kez fetheden kurucu liderimiz Atatürk’ü anmadığı gibi lanet okumak nasıl bir zihniyettir. Ali Erbaş’ın söylemleri burada Atatürk’e, çağdaş kazanımlara laik ve demokratik cumhuriyete açıkça meydan okumaktadır. Türkiye Cumhuriyeti memuru statüsünde olan şüpheli Ali Erbaş Anayasa’ya aykırı hareket etmektedir. Düşman kuvvetlerini lanetlemesi gerekirken oturduğu minberden Türk toplumunun ortak değeri olan kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuması Anayasal suçtur." (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar