Meslektaşını öldüren polis memuruna müebbet hapis cezası

Meslektaşını öldüren polis memuruna müebbet hapis cezası
Meslektaşı Merve Ünal’ı 17 kurşunla katleden polis memuru Muharrem Yılmaz’a verilen ceza belli oldu. Mahkeme ‘haksız tahrik’ talebini kabul etmedi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Diyarbakır’da meslektaşı Merve Ünal’ı 17 kurşunla katleden polis memuru Muharrem Yılmaz’ın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Merve Ünal’ın yakınları, avukatı Zülal Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar avukatı katıldı. Sanık polis memuru Muharrem Yılmaz duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Sanığın 3 avukatının davadan çekildiği görüldü.

ÜNAL AİLESİNİN AVUKATLARI SANIĞIN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada söz alan Merve Ünal’ın ailesinin avukatları, sanığın eylemi canavarca hisle ve tasarlayarak gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Sanık hakkında ‘haksız tahrik’ ve ‘meşru müdafaa’ hükümlerinin uygulanmamasını isteyen Ünal ailesinin avukatları, sanığın eyleminden sonraki davranışları nazara alınarak, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı da sanığın suçtan kurtulmaya yönelik savunma yaptığını belirterek, bu savunmalara itibar edilmeyerek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

SANIK ÖLDÜRDÜĞÜ MERVE ÜNAL’I SUÇLAMAYI SÜRDÜRDÜ

Söz verilen sanık Muharrem Yılmaz, silahla vurarak öldürdüğü meslektaşı Merve Ünal’ı suçlamaya devam etti. Kendisinin şiddet gördüğünü iddia eden Yılmaz, "Dayak yiyen, dövülen ve kendisine silah çekilen benim. Sürekli bir kadın kelimesi geçiyor. Ben hiçbir kadına şiddet uygulamadım. Olay günü de maktul bana silah çekti. Bana vurdu. Ben zaten vurmuş ve silah çekmiş olsaydım, dosya içeriğinde belli olurdu. Adaletinize sığınıyorum" diyerek beraatını isteyerek tahliye talep etti.

SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Sanığın ifadelerinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Dosya kapsamında elde edilen deliller kapsamında sanığa, ‘kasten öldürme’ ve ‘kamuya ait araç ve gereçleri suçta kullanma’ suçlarından ayrı ayrı müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca sanığın cezasında arttırım uygulandı.

Öne Çıkanlar