Metropol, 'Cumhurbaşkanı adayları Yavaş ve İmamoğlu olursa sonuç ne olur?' sorusunu sordu

Metropol, 'Cumhurbaşkanı adayları Yavaş ve İmamoğlu olursa sonuç ne olur?' sorusunu sordu
Seçmenin yüzde 44,4'ü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan yana, yüzde 43,72'si de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'ndan yana oy kullanacağını söylüyor.

Kamuoyu araştırma şirketi Metropoll'ün "Türkiye'nin Nabzı" anketinin Şubat ayı sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanlığı seçimi mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında olursa, seçmenin yüzde 44,4'ü Yavaş'tan, yüzde 44,6'sı da Erdoğan'dan yana oy kullanacağını söylüyor. Seçim Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında olursa, İmamoğlu yüzde 43,7, Erdoğan yüzde 44,3 oy alıyor.

Ankette katılımcılara, "Gelecekte yapılacak bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde, adaylar mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mansur Yavaş olursa kime oy verirsiniz" diye soruldu. 

Ankete katılanların yüzde 44,6'sı Erdoğan'a, yüzde 44,4'ü de Yavaş'a oy vereceğini söyledi. Yüzde 3,9'luk kesim, kararsız seçmenden oluşurken, "protesto oy" diyenlerin oranı da yüzde 4,6'yı oluşturdu. 

Seçmen, 2018 yılındaki genel seçimlerde oy verdiği parti bazında incelendiğinde ise, AKP seçmeninin yüzde 11,8'inin MHP seçmeninin yüzde 22,2'sinin Mansur Yavaş'a oy verdiği görüldü.   

Katılımcılara sorulan bir diğer soru ise "Gelecekte yapılacak bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde, adaylar mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu olursa kime oy verirsiniz" oldu. 

Ankete katılanların yüzde 44,3'ü Erdoğan'a, yüzde 43,7'si de İmamoğlu'na oy vereceğini söyledi. Yüzde 4,5'lik kesim kararsız seçmenden oluşurken, "protesto oy" diyenlerin oranı da yüzde 5,3'ü oluşturdu. 

Seçmen, 2018 yılındaki genel seçimlerde oy verdiği parti bazında incelendiğinde ise, AKP seçmeninin yüzde 9,2'sinin, MHP seçmeninin yüzde 21,1'inin İmamoğlu'na oy verdiği görüldü. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar