Metropoll Araştırma: En çok aşı karşıtı HDP seçmeni

Metropoll Araştırma: En çok aşı karşıtı HDP seçmeni
Şirketin yaptığı araştırmaya göre muhalefet partisi seçmenleri aşı karşıtlığında iktidar partisi seçmenlerini geride bıraktı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Covid-19 pandemisinin en etkili ilacı olan aşılara karşı güvensizlik var. Bu nedenle birçok insan aşı olmaktan çekiniyor.

Özellikle sosyal medya platformlarında "doktor" unvanlı kişilerin aşılara karşı negatif yönelndirmesiyle dünya genelinde yanlış düşünceler çok hızlı bir şekilde yayılıyor. 

Aşı olmaya karşı çıkanların en büyük iki korkusu ise kısırlık ve aşıların içindeki nano çiplerle insanların konrtol edileceği düşüncesi. 

Ancak bu iki korku için de hiçbir somut kanıt ortaya konulmuyor. 

Türkiye'de de oldukça popüler olan bu görüşler, aşılama hızını ciddi bir şekilde etkiliyor. İktidarın aşı tedariğinde gecikmesinin yanında, aşılar geldikten sonra da oluşan bu güvensizlik, pandemiyle sağlıklı bir şekilde mücadele edilmesinin önüne geçiyor. 

Her konu gibi aşı konusunun da siyasallaştığı ülkemizde, Metropoll şirketi de bir araştırma yaparak aşı olmayan kişişlerin hangi partiye oy verdiklerini sordu. 

Ortaya çıkan yanıtlara göre, yüzde 36,5'lik oranla en çok HDP seçmeni aşı olmaya karşı. Onları yüzde 16,9 ve yüzde 16,7 ile İYİ Parti ve CHP izliyor. 

AKP seçmeni içinde aşı karşıtlarının oranı ise yüzde 14 olurken, iktidarın küçük ortağı MHP'de bu oran yüzde 9,5 oldu.

Günaydoğu Anadolu Bölgesin'de HDP teşkilatıyla birlikte TTB ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yurttaşları aşı olmaya ikna etme çalışmaları sürüyor.

Öne Çıkanlar