MHP'den istifa eden Kılınç ülkücüler tarafından dövüldü

MHP'den istifa eden Kılınç ülkücüler tarafından dövüldü
MHP'li vekilin disipline sevk edilmesine tepki olarak partisinden istifa eden Sedat Kılınç saldırıya uğradı.

MHP Kayseri Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç 50 kişilik bir ülkücü grubun saldırısına uğrayıp kaçırıldı.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine tepki göstererek partisinden istifa eden MHP Kayseri Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç, katıldığı bir televizyon programında saldırıya uğradı.

50 kişi olduğu bilgisi verilen grup program sunucusu Gazeteci Azim Deniz ve konuk olan Sedat Kılınç'ı darp etti. Ülkücüler daha sonra Kılınç'ı kanaldan döverek dışarı çıkardı.

Televizyon binasını basan grubun canlı yayına 5 dakika kala Kılınç’ı darp ederek dışarı çıkardığı, binanın önünde darbın devam ettiği, Kılınç’ın yaralı olarak arabasına binip hastaneye gittiği öğrenildi.

Sedat Kılınç, konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında "Değerli dostlar, ben iyiyim televizyon programı öncesi 100 kişiye yakın bir grup tarafından saldırıya uğradım. Ben iyiyim, hastahanede tedavi altındayım. Hastaneye gelen ülkemin her köşesinden arayan soran destek veren tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Kaçırıldığım ve sürüklendiğim haberi doğru değildir. Ben ülkem, vatanım için ölmeye de hazırım" dedi.

Deniz Postası'ndan yapılan açıklamada ise "MHP ‘den geçtiğimiz gün istifa eden Sedat Kılınç’a yumruklarla saldıran öfkeli kalabalık, konuğu Sedat Kılınç’ı korumaya çalışan Gazeteci Azim Deniz’i de darp etti. ‘Bu program olmayacak, programa çıkmanıza izin vermiyoruz’ diyen ülkü ocaklı kalabalık grup Deniz Postası TV’nin ofisinden Sedat Kılınç’ı yumruklayarak kaçırdılar. İnsanların haber alma ve habercilik özgürlüğüne yapılan bu zorbaca müdahaleyi kınıyoruz. Bu saldırının hiçbir haklı tarafı olamaz. Her insan düşünce özgürlüğüne sahiptir. Her insan istediği programa katılabilir. Ülkü ocaklı gençlerin yaptığı bu saldırıyı zorbalığı şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

Öne Çıkanlar