'Haberimiz yok' açıklaması yapılmıştı: Milli Eğitim Müdürü çarşaflı derse girmiş

'Haberimiz yok' açıklaması yapılmıştı: Milli Eğitim Müdürü çarşaflı derse girmiş
Finike İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri daha önce yaptığı açıklamada, köylerde imam eşlerinin çarşafla derslere girdiğinden haberlerinin olmadığını açıklamıştı.

Antalya Finike’de İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün derslere çarşafla giren imam eşinden haberinin olduğu ortaya çıktı. Müdür Cengiz Coşkun’un çarşaflı öğretmenle daha önce derslere girdiği öğrenildi. Coşkun derste öğrencilerle sohbet ederken imamın eşinin de kendisine yardımcı olduğu öğrenildi.

Finike İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri daha önce yaptığı açıklamada çarşafla derse girildiğinden haberleri olmadığını açıklamıştı.

‘İMAMLAR VE ÇARŞAFLI EŞLERİ TARAFINDAN MÜFREDAT DIŞI DERS VERİLİYOR’

Öte yandan daha önce 2 gün okula giden ilkokul öğrencileri EBA Destek noktalarına 5 gün gitmeye başladı. Birgün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Finike’den bir öğretmen, Yeşilköy, Dağbağ, Çamlıbel, Yazır köylerinde, EBA destek noktaları adı altında imamlar ve çarşaflı eşleri tarafından müfredat dışı ders verildiğini söyledi.

HAFTA İÇİ HER GÜN

Öğretmen, saat 12.40’ta okuldan çıkan öğrencilerin direkt olarak söz konusu okullara gittiğini belirterek, "Beş gün bu noktalarda eğitim alıyorlarmış. İmamlar ve imam eşleri derse giriyor. Okullar normalde kapalı ama bunlar EBA destek noktası altında açılmış okullar" dedi.

‘HESABINI SORACAĞIZ’

Olaya ilişkin SOL Parti Antalya İl Örgütü ise bir basın açıklaması yaptı. "Finike’de ortaya çıkan olay AKP-MHP koalisyonunun nasıl bir eğitim ve toplum anlayışını halka dayattığını göstermesi açısından güzel bir örnek. Hem Çamlıbel ve Yazır köylerinde çalışan imamlar, hem de Yeşilköy ve Dağbağ köylerinde çalışan imam eşleri çocuklara müfredat ve eğitim programlarında bulunmayan Arapça dersi vermektedirler" denilen açıklamada, "İmam eşleri yüzlerini de kapatan bir çarşafla derslere girmektedir. Finike Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerici, partizanca, ayırımcı uygulamaları yasalara, anayasaya ve çocuk hakları bildirgesine aykırıdır ve suçtur. Bunun hesabını soracağız ve sormaya da devam edeceğiz. Finike halkı gerici faşist güruhu SOL’layıp geçecektir" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Finike’de 4 köy okulunun ikisinde köy imamları, ikisinde ise eşleri ders vermeye başlamıştı. Köy okullarından birinde eğitim veren imamın eşinin derslere çarşaflı şekilde girdiği ortaya çıkmıştı. Haberin basına yansımasının ardından Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, olaya ilişkin soruşturma başlatmış, Finike İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise çarşafla derse girildiğinden haberleri olmadığını savunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar