Moody's'den koronavirüs uyarısı: Asya-Pasifik ülkeleri etkilenir

Moody's'den koronavirüs uyarısı: Asya-Pasifik ülkeleri etkilenir
Moody's Investors Service tarafından hazırlanan yeni raporda, koronavirüs salgınından en çok Asya-Pasifik ekonomilerinin etkilendiğine dikkat çekildi.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's Investors Service tarafından hazırlanan yeni raporda, koronavirüs salgınından en çok Asya - Pasifik ülkeleri ekonomilerinin etkilendiğine dikkat çekildi.

Moody’s’in salı günü açıkladığı, koronavirüs salgınının küresel düzeydedeki potansiyel ekonomik etkilerinin incelendiği raporda, Çin ile çok yakın ticari ilişkileri olan Asya–Pasifik ülkeleri ekonomilerinin, Avrupa ya da Amerika ülkelerine göre, koronavirüs etkisine daha çok açık ülkeler olduğuna dikkat çekildi.

Moody’s raporunda, "Uzun bir sürüye yayılması durumunda, virüs salgını, üretim zincirini bozabilir, emtia fiyatlarındaki düşüşleri artırabilir ve ekonomi üzerinde belirgin ikincil derecede olumsuz etkiler yaratabilir" uyarısı yapıldı.

Ayrıca, salgının Çin’in büyümesi üzerinde yaratacağı risklerden genel olarak küresel ekonominin zarar göreceği vurgulandı.

Raporda ayrıca, koronavirüs salgınının önlenilmesinin ardından normal ekonomik aktivitenin başlamasından sonra dahi ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinin bir süre daha etkili olacağı uyarısı yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar