Muğlada 5.4 şiddetinde deprem: Ege Bölgesi'nin tamamında hissedildi

Muğlada 5.4 şiddetinde deprem: Ege Bölgesi'nin tamamında hissedildi
Kandilli Rasathanesi Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında 5.4 şiddetinde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem tüm Ege Bölgesi'nde hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Muğla'nın Marmaris ilçesi merkezli 5.6 şiddetindeki deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin çevre illerden de hissedildiği ve sarsıntının kuvvetli olduğu belirtildi.

Kandilli Rasathanesi daha sonraki bilgilendirme mesajında depremin şiddetini 5,4 olarak revize etti. Kandilli'nin verilerine göre deprem, yerin 67 kilometre derinliğinde meydana geldi

AFAD'dan yapılan açıklamada, 'Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında saat 20.43'te 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi' bilgisi verildi.  AFAD,, deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığını belirtti.

DEPREM TÜM EGE BÖLGESİ'NDE HİSSEDİLDİ

AFAD, depremin derinliğini 61.41 kilometre olarak açıkladı. Yine AFAD'ın verdiği bilgiye göre deprem, Denizli, Aydın, İzmir, Manisa başta olmak üzere tüm Ege Bölgesi'nde hissedildi. Depremin Yunanistan’ın Kahlimnos, Rodos, Simi, Kos ve Tilos adalarında da ciddi şekilde hissedildiği öğrenildi.

DEPREM BİLİMCİ PROF. DR. ERSOY DEPREMİ 'TUHAF' OALARAK NİTELENDİRDİ

Depremin hemen ardından değerlendirmede bulunan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda, "Marmaris Bozburun yarımadasında M5.6 büyüklüğünde deprem. AFAD bunu 5.2 olarak düzeltti. Bozburun yarımadasında ise bu deprem bu kadar derin olmamalı. Bu bölgede 30 yılı aşkın çalıştım. Eğer merkez üssü doğru ise Bozburun yarımadasında Doğu-Batı uzanımlı fay üzerinde. Bu kadar derin ise Marmaris Bozburun yarımadası üzerinde olamaz. Tuhaf."

DEPREMİN SÜRESİNİN 10 SANİYENİN ÜSTÜNDE OLDUĞU BELİRLENDİ

Depremin ardından AFAD tarafından hazırlanan ön değerlendirme raporunda, depremin belirgin süresinin 10.71 saniye olduğu belirtildi:

"28.06.2020 günü, Türkiye saati ile 20:43’te merkez üssü Akdeniz, 3.67 km Marmaris (Muğla) olan Mw 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 63.72 km derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı Bayirköy köyüne uzaklığı 8.09 km’dir. Ana şoktan, 28.06.2020 22:08’e kadar geçen zamanda, büyüklükleri 1.5 ile 2.7 arasında değişen 6 artçı deprem kaydedilmiştir. Depremin belirgin süresi ise ilk belirlemelere göre 10.71 sn olarak hesaplanmıştır. Bu raporda verilen bilgiler depremin meydana gelmesini takiben 1 saatlik sürede üretilen veriler kullanılarak derlenmiştir. Deprem bölgesinde varsa hasarlı yapıların kullanılmaması önem arz etmektedir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar