Muhalefetten Erdoğan'a 'tam kapanma' sorusu: Destek paketi nerede?

Muhalefetten Erdoğan'a 'tam kapanma' sorusu: Destek paketi nerede?
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada tam kapanma döneminde esnaf ve işçilere dönük bir destek paketi yer almadı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 3 haftalık tam kapanma kararını duyurmasının ardından muhalefet partileri, "Destek paketi nerede?" diye sordu.

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayacak tam kapanmanın 17 Mayıs Perşembe günü saat 05.00'e kadar süreceğini duyurdu. Erdoğan, tam kapanma kararına rağmen esnafa dair bir açıklamada bulunmadı. 

Tam kapanma kararının doğru ve geç kalınmış bir karar olduğunu vurgulayan muhalefet temsilcileri, esnaf ve yurttaşlara herhangi bir destek paketinin açıklanmamasına tepki gösterdi.

CHP: LEBALEP KONGRELERİN FATURASINI HALKA ÖDETEMEZSİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Ali Öztunç, "Günlük yevmiye ile çalışan emekçiler, dükkanı kapanan esnaf, geçim derdine düşen vatandaş ne olacak? Bu süredeki gelir kaybı ne olacak?" diye sordu. Öztunç, "Bu insanlar elektriğini, suyunu, kirasını nasıl ödeyecek? Onu da geçtim, bu insanlar taş mı yiyecek? Tam kapanma gerekli miydi? Evet gerekliydi…Ama bunu halkı, esnafı, emekçiyi mağdur etmeden, devlet destekli yapacaksın! Ülkenin bu hale gelmesinin sebebi tıklım tıklım salonlarda yaptığınız kongrelerse, o lebalep kongrelerin faturasını halka ödetemezsin" diye yazdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, "Esnafın, işletmecinin, kepenk indiren vatandaşın destek paketi nerede?" diye sordu.

HDP: BEŞ KURUŞ DESTEK AÇIKLAMADAN MEMLEKETİ NASIL KAPATIRSIN?

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da tam kapanma kararının esnafa ve işçiye destek paketi açıklanmadan alınmasına tepki gösterdi. "Bu karar bayramı da zehir eder" diyen Paylan, "Esnafa, işçiye, işsize beş kuruş destek açıklamadan üç hafta nasıl memleketi kapatırsın? Millet karnını nasıl doyuracak? Faturaları, kirayı, banka borçlarını nasıl ödeyecek?" diye sordu.

İYİ PARTİ: HAZİNE'NİN ASIL SAHİBİ MİLLETİMİZ

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise tam kapanma kararının doğru olduğunu vurgulayarak, yurttaşlara yönelik bir destek paketinin olmamasına tepki gösterdi. Dikbayır, "Vatandaşlarımız bu süre içerisinde devletinden ne gibi destek alacaklarını da duymak isterdi. Netice de ömürleri boyunca devletimize vergi verdiler ve vermeye devam edecekleri için Hazine'nin asıl sahibi de milletimiz" dedi.

GELECEK PARTİSİ: ACİLEN VE ŞART ARANMAKSIZIN DESTEK

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da tam kapanma kararının 'geç ve eksik alınmış bir karar' olduğunu belirtti. Davutoğlu, "Tam kapanma doğru ama çok geç alınmış eksik bir karardır. Ek olarak, kapanmadan mağdur olan bütün hanelere, acilen herhangi bir şart ve başvuru olmaksızın, yetişkinler için bin TL, çocuklar için de 500 TL’den az olmamak üzere nakdi hibe desteği sağlanmalıdır" çağrısında bulundu.

TİP'TEN DÖRT TALEP

Türkiye İşçi Partisi'nden yapılan açıklama ise "Yalnızca sağlığımızı değil, işimizi aşımızı da ilgilendiriyor. İnatla soruyoruz: işçiler, emekçiler için destek paketi nerede?" diye soruldu. TİP'in yaptığı açıklamada şu talepler sıralandı:

- İş yeri kapanan çalışanlar tam ücretli izinli sayılsın, tüm faturalar iptal edilsin.
- Kredi ve kira borçları ertelensin.
- Yurttaşlara ekonomik destek sağlansın.
- Yaygın aşılama yapılsın.

YURTTAŞLAR DA SORDU: DESTEK YOK MU?

Siyasi partilerin yanı sıra Twitter üzerinden başlatılan #DestekYokMu hastagiyle kısa sürede çok sayıda paylaşım yapıldı. Yurttaşlar da tam kapanma döneminde destek paketinin açıklanmamasına tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar