Ne cenaze aracına ne yıkanmasına izin verildi

Ne cenaze aracına ne yıkanmasına izin verildi
Çocuklarının cenazesini Malatya ATK’den alan ailesine yine belediye tarafından cenaze aracı verilmedi.

Adıyaman kırsalında hayatını kaybeden PKK’li Zeynel Gözübüyük’ün ailesine, ne cenaze aracının verilmesine ne de cenazenin camide yıkanmasına izin verildi. 
 
Adıyaman’ın Koru (Korê) Mahallesi kırsalına yönelik 7 Mayıs’ta yapılan hava saldırısında Zeynel Alakuş, Gafari Yorulmaz ve Zeynel Gözübüyük isimli 3 PKK’li yaşamını yitirdi. Cenazeler Malatya Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırıldı. Alakuş ve Yorulmaz’ın cenazeleri 14 Mayıs’ta aileleri tarafından teslim alındı. İki aileye de cenaze aracı verilmemişti. Alakuş Adıyaman’ın Dandırmaz (Tolmez) köyünde, Yorulmaz ise kente bağlı Çamyurdu (Gomik) köyünde defnedilmişti. Polis ve askerler, iki cenazenin de yıkanmasına engel olmuştu. 
 
Aynı hava bombardımanında yaşamını yitiren Zeynel Gözübüyük’ün cenazesi ise dün defnedildi. Çocuklarının cenazesini Malatya ATK’den alan ailesine yine belediye tarafından cenaze aracı verilmedi. Aile, bu nedenle çocuklarının cenazesini kendi imkânlarıyla Adıyaman’a bağlı Ahmet Hoca (Malê bava) köyüne getirdi. Cenazenin camide yıkanmasına izin vermeyen askerler, ablukaya aldıkları mezarlığa aileden başka kimseyi almadı. 
 
Cenaze toprağa verildikten sonra ailenin köyde kurmak istediği taziyeye de izin verilmedi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar