Nükleer Karşıtı Platform: Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı durdurulsun

Nükleer Karşıtı Platform: Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı durdurulsun
Nükleer Karşıtı Platform (NKP), “Akkuyu inşaatının derhal durdurulmasını ve nükleer santral projelerinin ülkenin gündeminden çıkartılmasını” talep etti.

Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmede nükleer santral antlaşmalarının da gündeme gelmesi üzerine, "Akkuyu inşaatının derhal durdurulmasını ve nükleer santral projelerinin ülkenin gündeminden çıkartılmasını" talep etti.

NKP, nükleer santral anlaşmalarının da gündeme geldiği Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Erdoğan ile Putin arasındaki görüşme, "Devlet ve diplomasi kurallarına uygun olmayan, devlet kurumlarının dışlandığı, kamusal denetimden uzak" olarak nitelendirildi.

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatının denetimden uzak bir şekilde sürdüğünün belirtildiği açıklamada, Çernobil, Fukuşima nükleer felaketlerine rağmen, üstünlük kurma ve güvenlik stratejisinin bir aracı gibi görülen nükleer santrallerin gelişmiş ülkelerde bir bir kapatıldığı vurgulanarak, "Akkuyu inşaatının derhal durdurulması ve nükleer santral projelerinin ülkenin gündeminden çıkartılması" istendi.

'NÜKLEER SİLAHLARIN YASAKLANMASI ANLAŞMASI KABUL EDİLSİN'

NKP, 7 Temmuz 2017’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda onaylanan ‘Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması’nın bir an önce imzalanarak, TBMM’de kabul edilmesini talep etti.

Açıklamada, "Telafisi mümkün olmayan faciaların yaşanmaması için demokratik ve hukuki her türlü direniş ve örgütlenme hakkımızı kullanarak nükleer santrallerin faaliyete geçirilmesine izin vermeyeceğimizin bir kez daha altını çiziyoruz" denildi. (ANKA)

Öne Çıkanlar