ÖDP: AKP halkı uçuruma sürüklüyor, ölümlerden o sorumlu

ÖDP: AKP halkı uçuruma sürüklüyor, ölümlerden o sorumlu
Ekonomik kriz ve yoksulluk yüzünden insanların yaşamına son vermesine Antalya'da düzenledikleri eylemle tepki gösteren ÖDP’liler, ölümlerden AKP’nin sorumlu olduğunu söyledi.

Antalya Attalos Meydanı’nda toplanan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri, derinleşen ekonomik krize ve buna bağlı olarak İstanbul ve Antalya’da yaşamlarına son veren ailelere ilişkin basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında 'İşsizlik, yoksulluk ve eşitsizlik düzenine son' pankartı açan ÖDP'liler, 'İnsanca yaşamak istiyoruz' ve 'Zam, zulüm, yolsuzluk; işte AKP' sloganlarıyla siyasi iktidarın ekonomi politikalarına tepki gösterdi.

'AKP HALKI UÇURUMA SÜRÜKLÜYOR'

Açıklama öncesi konuşan ÖDP üyesi Neslihan Karataş, intihar eden ailelerin geçim sıkıntısı ve ekonomik kriz nedeniyle hayatlarına son verdiklerini belirtti. Karataş, "AKP ülkeyi büyük bir uçuruma sürüklüyor. Çıkış yolu bulamayan emekçiler ise intihar ediyor" dedi.

‘DEVLETİ TARİKATLAR VE AKP’NİN YANDAŞLARI KUŞATTI’

Basın metnini okuyan ÖDP İl Yöneticisi Aysel Aydın, kriz koşullarında yurttaşların kendini iyice umutsuz hissettiğini ve bir çıkış yolu bulamayınca da ailesi ile birlikte yaşamına son verdiğini dile getirdi.

"Devletin tarikatlar, cemaatler ve AKP yandaşları tarafından kuşatılması da bu çeperin dışında kalan insanlarımızı daha korunaksız ve çaresiz hale getiriyor. Bu noktada sosyalistlere ve devrimcilere, aydınlara, yani toplumun tüm ilerici dinamiklerine büyük sorumluluk düşüyor. Onları dayanışma ağlarıyla kuşatacak örgütlü bir toplumda birlikte çıkış aramaya çağırıyoruz."

Eylem AKP iktidarının politikalarına karşı tepki sloganlarıyla son buldu.

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar