Omicron varyantı: ABD Başkanı Joe Biden 'şimdilik' kapanma olmayacağını duyurdu

Omicron varyantı: ABD Başkanı Joe Biden 'şimdilik' kapanma olmayacağını duyurdu
Biden, Amerika için kapanmanın 'şimdilik' masada olmadığını kaydetti. Ancak Amerikan Başkanı, kısıtlamaların, insanların aşı olmasına ve maske takmasına bağlı olduğunu da ekledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Omicron varyantının endişe kaynağı olduğunu ancak paniğe gerek olmadığını söyledi. Kuzey Amerika'da ilk vakanın görülmesinden bir gün sonra konuşan Biden, Amerika için kapanmanın "şimdilik" masada olmadığını kaydetti. Ancak Amerikan Başkanı, kısıtlamaların, insanların aşı olmasına ve maske takmasına bağlı olduğunu da ekledi.

Amerika'da toplumun yalnızca yüzde 59'u tam olarak aşılanmış durumda. Yüzde 70'i yalnızca bir kez aşılandı. Ölü sayısı ise 782 bine yaklaştı.

ABD, sekiz Afrika ülkesine seyahat yasağı getiren ülkeler arasında bulunuyor. ABD'nin kuzeyindeki Kanada'da şu ana kadar, Omicron varyantı taşıyan üç kişi tespit edilmiş durumda.

Biden yaptığı basın toplantısında, aşı firmalarının, gerek duyulması halinde devreye sokulacak yeni aşı planlamaları yaptığını da söyledi.

Seyahat kısıtlamalarını savunan Biden, bu şekilde çalışma yapılabilmesi için zaman kazanıldığını da savundu.

'OKULLARINIZI KAPATMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Biden her ne kadar kısıtlama henüz yok dese de, ABD içinde konu tartışılıyor. Florida Valisi Ron DeSantis, yönettiği eyalette kapanmaya izin vermeyeceğini söyledi.

2024 Başkanlık seçimleri içinde adı geçen Cumhuriyetçi vali, "İşlerinize zarar vermelerine, okullarınızı kapatmalarına izin vermeyeceğiz" dedi.(BBC News Türkçe)

Öne Çıkanlar