‘Osman Kavala’yı serbest bırakın’

‘Osman Kavala’yı serbest bırakın’
Taksim Dayanışması ve Geziyi Savunuyoruz Platformu üyeleri, Gezi'nin yargılanamayacağını belirterek, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istedi.

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 2017’den bu yana tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 16 hak savunucusu ile Beşiktaş'ın taraftar grubu çArşı’nın 35 üyesinin yargılandığı davanın duruşması Çağlayan’da bulunan 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma öncesi Taksim Dayanışması ve Geziyi Savunuyoruz Platformu üyelerinin çağrısıyla Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. "Gezi umuttur umut yargılanamaz" yazılı pankartın açıldığı açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Oya Ersoy, Cumhuriyet Halk Partisi, (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, sivil toplum örgüleri temsilcileri ve davada tutuksuz yargılananlar katıldı.

Açıklama yapan Taksim Dayanışması Sekreteri Esin Köymen, Gezi direnişinin Türkiye demokrasi tarihinin en parlak dönemi olduğunu belirterek, bunun 3’üncü kez yargılanmak istendiğini söyledi.

‘ÇABANIZ BEYHUDE’

Toplumsal muhalefetin en temel hakkı ve taleplerinin suç unsuru gibi gösterilmek istendiğini vurgulayan Köymen, "8 sene, üç dava, onlarca duruşma boyunca söylediğimizi yeniden tekrarlıyor, senelerdir süren hukuksuzluk ve gerçekliği çarpıtma ısrarına inat tekrar söylüyoruz: Gezi'yi kirletemezsiniz! Gezi direnişini suçla, terörle, darbeyle, kalkışmayla anılan bir eyleme dönüştüremezsiniz! Gezi direnişini bir kez daha yargı marifetiyle karalama çabanız beyhudedir! Gerçekleri çarpıtmanıza izin vermeyeceğiz! Sipariş senaryolarınızla, milyonlarca insanın, demokratik hak ve talepleri için, parklarda, meydanlarda, sokaklarda; özgürlük, demokrasi ve insanca yaşam için ortaya koyduğu direnişi kirletmenize izin vermeyeceğiz.  Mehmet'in, Ethem'in, Medeni'nin, Hasan Ferit'in, Ali Ismail'in, Ahmet'in ve Berkin'in düşlerinin kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü haklıyız, Gezi hep haklı" ifadelerini kullandı.

 ŞİDDET SARMALI

Toplumun tüm kesiminin 8 senedir bir şiddet sarmalının içinde olduğunu dile getiren Köymen, bu karanlığa karşı ısrarla özgürlüğü, demokrasiyi ve insanca yaşamı savunacaklarını söyledi. Köymen, "Çünkü biliyoruz ki: Gezi'de yaşam alanlarımızı, kentsel hafızamızı savunurken ne kadar haklıysak, bugün barınma hakkını savunurken o kadar haklıyız. Gezi'de meslek ilkelerini ve bilimsel doğruları savunurken ne kadar haklıysak, bugün akıl dışı yönetimsel kararlarla afetlere mahkûm edilen kentlerimiz için liyakati savunmakta o kadar haklıyız. Gezi'ye faiz lobisi diyenlerin yüzüne gerçekleri haykırırken ne kadar haklıysak, bugün yaşadığımız ekonomik çöküşün sorumlusu iktidarınızdır derken de o kadar haklıyız" diye belirtti.

‘DERHAL SERBEST BIRAKLISIN’

Osman Kavala’nın siyasi bir tutuklu olduğunun altını çizen Köymen, Kavala’nın bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamadan sonra kitle duruşmaya katılmak için adliye binasına geçti. (MA)

Öne Çıkanlar