'Oyla alamadığınız Siirt'e kayyım atadınız'

'Oyla alamadığınız Siirt'e kayyım atadınız'
CHP Grup Başkanvekili Özel, Erdoğan’ın Siirt’ten istifa ettirilen vekilin yerine seçildiğini hatırlatarak, 'Ülkeyi diktayla yönetiyorsan, seçmen bir kere vurur, bir daha kalkamazsın' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Genel Kurulu’nda 31 Mart yerel seçimleri ile kayyım atamalarına ilişkin konuştu.

Özel, 31 Mart tarihinden önce AKP’li bakanların Ankara'nın bütün ilçelerini gezerek, "seçerseniz de görevden alacağız" imasımda bulunduklarını söyledi. Özel, "En son Sayın Soylu'nun bu sözlerini Genel Başkanları ima etti. Seçilse de gereği yapılacak diye. Yani, önceden seçmeni tehdit eden bir yönlendirme" dedi.

Özel, AKP’nin 31 Mart seçimlerinde seçmenden büyük bir tokat yediğini dile getirerek, "İstanbul'un şaşkınlığı, kendi söylediği sözün zihninde yankılanmasına tahammül edemeyen Ak Parti zihni, Ak Parti’yi yöneten akıl; İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder. İstanbul'u verirsek, Türkiye'yi veririz ve o meşhur YSK darbesi ve ‘Millet gittik millete halka gittik.’ Ve 13 bin 600 farkı, ‘Hayır böyle bir şey yok.’ Eldeki yargı gücüyle, yargıya baskıyla gittiler. Yapılmış, kazanılmış bir seçimi iptal ettirmeyi göze alacak kadar demokrasiden kopukluk ve milletin buna verdiği tarihi bir ders. Bunu kendine ‘Benim yönettiğim ülkede muhalefet seçim kazanabiliyor.’ demek, bu cümleyi kurmaya ihtiyaç duyabilmek bile, o ülkede demokrasinin doğrudan tartışma hâlinde olduğu, çıktığı sıklet terazisinde on sekiz yıl önceye karşı 100 kat eksik bastığını gösteriyor" diye konuştu.

‘YSK İLE DARBE YAPIYORSAN...’

Özel, kayyım atamalarına ilişkin de "YSK'yle darbe yapıyorsan, sonra da milletten tokadı yiyince aklın başına ancak bir senede geliyorsa ama hala bu ülkede ana muhalefetin ve meclisin 3'üncü çok sandalyesi olan partinin seçilmiş belediye başkanlarına kayyum atıyorsan, millet ‘Çek elini buradan.’ diyor da sen çekmiyorsan, size şu üçlemeyi mecburiyetten hatırlatıyorum. Bir Siirt üçlemesi var, Siirt'te okunan bir şiir: ‘Camiler kubbemiz, minareler süngümüz.’ deyince, dediler ki: ‘Halkı kin ve düşmanlığa sevkten ceza, hapis, siyasetten men. Siirt'te başlayan bir hikaye. Sonra, CHP dedi ki: ‘Bir parti seçiliyorsa, Meclis’e geliyorsa ama Genel Başkanı Başbakan olamıyorsa Anayasa'yı değiştirmeye biz varız.’ Sonra, Siirt'teki bütün milletvekilleri karşılıklı istifa ettirildi. Yapılan seçimle Recep Tayyip Erdoğan Siirt Milletvekili olarak geldi, yemin etti, Başbakan oldu. O sizin, meydanında şiir okuyup mağdur olduğunuz, ardından milletvekili seçilip Genel Başkanınızı buraya taşıyan Siirtliler 31 Mart’ta Belediye Başkanını seçtiler. Siz oyla alamadığınız Siirt'e kayyum atamaya tenezzül ettiniz. On sekiz yılda demokrasinin sıklet terazisinde yüz kat daha hafif bastığınızın ispatıdır Siirt üçlemesi. Demokrasiden nasibini almadıysan, ülkeyi diktayla yönetiyorsan seçmen bir kere vurur bir daha kalkamazsın" ifadelerini kullandı. (MA) 

Öne Çıkanlar