Özel: İçerideki FETÖ’cülerin 104’ünden 90’ı AKP’li çıksın utanırım

Özel: İçerideki FETÖ’cülerin 104’ünden 90’ı AKP’li çıksın utanırım
Özel, emekli amillerin bildirisine ilişkin AKP’den yapılan yorumlara ilişkin, ‘Muhtıralaştırmaya çalıştıkları bu metinle, CHP’yi irtibatlandırmaya çalışıyor’ dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında amirallerin dördünün CHP’li olduğuna dair iddialara ilişkin, "104 amirale bakmışlar, dört tanesi CHP üyesi. Çok şaşırdım, 20 tanesi çıksa ne olur?" dedi.

Özel, "İçeride yatan FETÖ’cüler var. FETÖ’nün büyük imamları, ağabeyleri, bakalım 104’üne, 2010-2011 itibariye kaç tanesi AK Parti’lidir. 104’te 90 çıkarsa utanırım. Hepsi AK Parti militanıydı" iddiasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, dün düzenlediği TBMM basın toplantısındaki konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

‘CHP’Yİ İRTİBATLANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR’

4 Nisan günü 104 emekli amiral, kendi uzmanı oldukları Montrö konusunda, kurumlarında bir sarıklı amiralin bulunmasından nasıl bir riske sebebiyet verdiğini söyleyen sivil bir bildiri kaleme aldılar. Bir internet sitesi, 3 Nisan gününde erkenden yayınladı. 104 olan sayıyı, 103’e çevirdiler. ‘103 sayarsan, 15 Temmuz’a geliyor’ dediler. ‘Cumhurbaşkanı’mız Marmaris’te iken yaptılar’ dediler. Deniz Şehitlerini Anma Günü bugündü. Döndüler dolaştılar, Süleyman Soylu ağzıyla, ‘FETÖ’den ayrı değil’ dediler. Burada söylenecek söz: El insaf. Biz hiçbir muhtıra yanında olmadık, asla mazur görmedik, sonrasında onlarla arayı hoş tutmadık. Atanmış İletişim Başkanı’nın yaptığı gibi, parti grup başkanvekillerine sözcülerine güvenmiyorlar, İletişim Başkanı’nı konuşturuyorlar bol bol, yetmemiş bir buçuk saat boyunca Cumhurbaşkanı konuşuyor.

‘104 FETÖ’CÜDEN 90’I AK PARTİLİ ÇIKARSA UTANIRIM’

104 amirale bakmışlar, dört tanesi CHP üyesi. Çok şaşırdım, 20 tanesi çıksa ne olur? Türkiye’de 100 yıllık siyasi parti… Görev yapmış kişilerden yüzde 3 - 4’ü üye olmuş, buradan CHP’ye irtibat söylüyorlar. Allah aşkına. 104 tane yan kesici, kalpazan, uyuşturucu imalatçısı çıkarayım. Bunların içinde de ‘30 tane uyuşturucu satıcısı, AK Partili. AK Parti uyuşturucu satıcısıdır…’ Bu söylemin bir değeri var mıdır? Bir suçlunun partisine bakıp, parti suçlanabilir mi? Bu bildiri suç bile olsa bu ortaya çıkmaktadır. İçeride yatan FETÖ’cüler var. FETÖ’nün büyük imamları, ağabeyleri, bakalım 104’üne, 2010-2011 itibariye kaç tanesi AK Parti’lidir. 104’te 90 çıkarsa utanırım. Hepsi AK Parti militanıydı. Ne amirallerin bildirisi suçtur ne benim metnimdir. Bu ülkede herkes gibi amirallerin de söz söyleme imkanları vardır. Madem emekli askerler konuşmayacak, Hulusi Akar ne iş yapar. Üniforma çıkartılıp bakan yapanların, bugün ortaya koydukları yaygaranın çaresi yoktur.

Öne Çıkanlar