Parçalanan uçağın yardımcı pilotu: İnebileceğimizi düşündük,kule inmeyin talimatı vermedi

Parçalanan uçağın yardımcı pilotu: İnebileceğimizi düşündük,kule inmeyin talimatı vermedi
Sabiha Gökçen’de parçalanan uçağın yardımcı pilotunun ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda yaşanan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifade veren yardımcı pilot ''Kule bize 'Pas geçin, inmeyin' talimatı vermedi. Uçağı indirebileceğimizi düşündük'' dedi.

Yardımcı pilot Ferdinant Pondaag'ın Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak' suçundan başlattığı soruşturma kapsamında verdiği ifade de, " İnebileceğimizi düşündük. Kule bize inmeyin talimatı vermedi" dediği ortaya çıktı.

'BİRLİKTE KARAR VERDİK'

Pondaag'ın kendilerine ulaştırılan meteorolojik veriler ışığında inebileceklerini düşündükleri için indiklerini söylediği öğrenildi. İnme kararına neden olan meteorolojik verileri hatırlamadığını kaydeden Pondaag'ın, inme kararını kaptan pilot ile birlikte verdiklerini söylediği kaydedildi. Pondaag'ın, piste indiklerini, indikten sonra uçağın kaydığını, kaptan pilotun uçağı pistte tutmaya çalıştığını ancak tutunamadıklarını söylediği ifade edildi. Pondaag'ın kendisine sorulan bir çok soruyu hatırlamadığını söyleyerek yanıtlamadığı öğrenildi.(DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar