Sedat Peker'in iddiaları sonrası Esat Toklu hakkında ‘meslekten men’ başvurusu

Sedat Peker'in iddiaları sonrası Esat Toklu hakkında ‘meslekten men’ başvurusu
Sedat Peker'in iddiaları sonrası çıkan haberlerle ilgili Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkında meslekten çıkarılma talebinde bulunuldu.

ARTI GERÇEK - Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Togo ikiz kuleleri davası ile ilgili Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkında Hakimler Savcılar Kurulu Başkanlığına (HSK) meslekten çıkarılması talebiyle başvuruda bulundu.

Suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkında Sezgin Baran Korkmaz’a ait otelde ücretsiz kaldığı iddiasını gündeme getirmesiyle ortaya çıkan haberlerin ardından Mimarlar Odası HSK’ya başvurarak Toklu’nun Meslekten men edilmesini istedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Togo Kuleleri’ni yapan firmanın patronunun mahkemesinden önce, patronun doğum günü partisine katılıyor" diyerek bir video yayınlamıştı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın avukatı Turgut Kazan tarafından hazırlanan dilekçede, "Bırakalım Bölge İdare Mahkemesi başkanlığını, bir yargıcın en kirli/en karanlık bir kara para aklayıcısıyla mesajlaşması, olacak şey değildir, asla kabul edilemez. Bütün bu nedenlerle, durumun incelenmesini ve Esat TOKLU için, 2802 sayılı yasanın 82. maddesi uyarınca soruşturma izni verilmesini, yapılanlar/yaşananlar "yargı erkinin nüfuzuna/itibarına" çok zarar verdiği, eğer geç kalınırsa daha da vereceği kabul edilerek, aynı yasanın 77. maddesi gereği hemen "görevden uzaklaştırma" önleminin uygulanmasını, sonuçta (yargılama gereği görülmese bile) yine 2802 sayılı yasanın 69/5. maddesi uyarınca, İVEDİLİKLE MESLEKTEN ÇIKARILMA kararı verilmesini diliyor, takdirlerinize sunuyorum" denildi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın Avukatı Turgut Kazan’ın  hazırladığı dilekçe  şöyle:

PEKER'İN İDDİALARI

Sedat Peker, Pazar günü yayınladığı dokuzuncu videoda, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'nun Bodrum'da geceliği 100 bin lira olan Paramount adlı otelde ücretsiz kaldığını iddia etmişti. Toklu ise bu iddiaları "asılsız" olarak nitelendirerek, reddetmişti. Bunun üzerine Sedat Peker, Esat Toklu'ya ilişkin tweetlerinde, Toklu'ya bu otelde yaptığı tatilin faturasını yayınlaması çağrısında bulunmuştu.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Sedat Peker'in iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na "iftira," "hakaret," "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek," "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Toklu, suç duyurusu dilekçesinde ise Paramount Otel'de 2020 yılı Eylül ayında ailesi ile birlikte kaldığını belirterek, "Konaklama bedeli olan 35 bin lirayı otelin hesabına şahsi hesabımdan gönderdim. Buna dair banka dekontu ektedir. İddia edildiğinin aksine söz konusu otelde herhangi birinin misafiri olarak kalmadım" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar