Peşmerge komutanından KDP'ye 'PKK' tepkisi: Kıyamet de kopsa tek bir mermi atmam

Peşmerge komutanından KDP'ye 'PKK' tepkisi: Kıyamet de kopsa tek bir mermi atmam
'Bütün dünya yerle yeksan olsa da, kıyamet kopsa da PKK’ye tek bir mermi atmam.'

Pêşmerge Germesêr Cephesi Komutanı Mahmud Sengawî, KDP’nin sınır ötesi operasyona dahil olmasına tepki göstererek, "Kıyamet de kopsa PKK’ye tek bir mermi atmam" dedi. 
 
Türkiye’nin 23 Nisan’da başlattığı sınır ötesi operasyona dahil olan Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) tepkiler büyüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) havadan vurduğu HPG’ye ait noktalara karadan giren Federe Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’ye bağlı Gulan ve Zêrewanî özel birliklerine bir tepki de pêşmerge komutanından geldi. 
 
Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politbüro üyesi ve Pêşmerge Germesêr Cephesi Komutanı Mahmud Sengawî, "Hata içinde hata yapılıyor, bunun içinde yer almamalıyız" diyerek, Türkiye ve Irak’ın Kürt güçleri arasında iç savaş çıkarmak istediğine dikkat çekti. 
 
İÇ SAVAŞ HARAM!
 
Kürtlerin iç savaştan uzak durması gerektiğini vurgulayan Sengawî, "Türkiye ve Irak bize ‘Aferin’ desin diye gidip savaşıp, halkın çocuklarını öldüremeyiz. Hep beraber sokaklara ve alanlara çıkıp, iç savaşı haram etmemiz gerekiyor. PKK’ye karşı savaşı haram etmeliyiz. PKK ile savaş milletimiz için büyük bir hatadır. Şahsım olarak da karşıyım" diye konuştu. 
 
Bütün bunları YNK Eş Başkanları'na da söylediğini aktaran Sengawî, "Bütün dünya yerle yeksan olsa da, kıyamet kopsa da PKK’ye tek bir mermi atmam" dedi. (Mezopotamya Ajansı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar