Piyango oynayanları 'doğru yola' çağıranlar, çobanlıkta öğrendiği kavalı üfleyenler...

Piyango oynayanları 'doğru yola' çağıranlar, çobanlıkta öğrendiği kavalı üfleyenler...
Yılın son gününde Eminönü yine farklı seslere ev sahipliği yaptı. Kimi piyango kuyruğundakileri 'doğru yola' davet etti, kimi de kavalını üfledi...

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Eminönü Milli Piyango kuyruğunda denk geldiğimiz Amasya Taşovalı 75 yaşındaki Hasan Eğerci çaldığı kavalı ve söylediği türkülerle hem bilet kuyruğunda bulunan insanların hem de meydandan gelip geçenlerin tebessüm etmesine vesile oluyor. 

Türkü söylediği esnada birkaç kere havaya zıplayan Hasan Eğerci küçükken koyunlarını otlatırken kaval çalmayı öğrendiğini ifade ediyor ve "Küçükken koyun güttüm. Öksüzdüm, çobanlıktan öğrendim ben bunu. Ben eğitim görmedim, cahildim" diyor. 

Tüm seslerin birbirine karıştığı Eminönü Meydan'da, milli piyangodan çıkacak olan 100 milyon liranın hayali ile belki de hiçbir zaman bu kadar renkli, farklı bir kuyruk oluşmamıştır bu ülkede.

Kafasında sarık, ellerinde bulunan küçük siyah çantalar, geniş pantolon ve üstlerindeki pelerine benzer diz altından bir ceketle piyango kuyruğunda bulunan insanlara "Bu şeytan işi" diyerek piyangonun "haram" olduğunu anlatan iki kişi...

Bir tarafta umudunu piyango biletine bağlayanların oluşturduğu uzayıp giden bir kuyruk. Diğer tarafta piyango çekilişinde umut arayanların çok da kulak asmadıkları bir dini propaganda. 

 

Öne Çıkanlar