Hekimlere müdahaleyi görüntülemek isteyen gazetecilere polis tehdidi

Hekimlere müdahaleyi görüntülemek isteyen gazetecilere polis tehdidi
Sağlıkçıların Ekrem Karakaya için yapmak istediği yürüyüşe müdahale eden polis, görüntü almak isteyen basın emekçilerine de şiddet uyguladı.

İstanbul Onur Yürüyüşü'nde kadınları ve LGBTİ+'ları taciz ettiği için ifşa edilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin, bugün de görevi başında katledilen doktor Ekrem Karakaya için yapılan eylemde sağlık çalışanları ve basın emekçilerine müdahale etti. DİSK Basın İş, gazetecilere yönelik şiddet ve tehditle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Görev başında katledilen doktor Ekrem Karakaya için sağlıkçılar, birçok hastanede iş bıraktı. İstanbul'da sağlıkçıların eylemine polis, biber gazıyla müdahale etti. Müdahale esnasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin, gazetecilerin görüntü almasına engel olmaya çalıştı. ARTI TV muhabiri Meral Danyıldız ve kameramanı Bilal Meyveci darp edildi.

ARTI TV KAMERAMANINI TEHDİT ETTİ

Zengin, ARTI TV kameramanı Bilal Meyveci'yi "Ayağına bastığımı çektin mi cekmezsen seninle görüşeceğiz" sözleriyle tehdit etti. ARTI TV muhabiri Meral Danyıldız, yaşadıklarına ilişkin sosyal medyadan şu paylaşımları yaptı: "Hanifi Zengin az önce benim üzerime yürüdü. Kameramanım Bilal Meyveci'ye 'ayağına bastığımı çektin mi cekmezsen seninle görüşeceğiz' diye tehdit etti. Kurumumu tüm polislerin ortasında yüksek sesle bağırıp hedef gösterdi. Kadın olarak bir kadına vurmasina yediremedigim için. Bizi korumakla görevli kişiler bize bunları yaşatıyor. Ben bir kadın olarak kendimi yaşamın hiçbir alanında güvende hissetmiyorum. Oradaki tavrım, gazeteci değil, bir kadın olarakti. Kötü bir şey demedim. Bir tavır sergilemedim. Kadına vurmayın dedim. Sonra başıma bunlar geldi. Kameramanımı tehdit ederken. Ben artık hem bir gazeteci, hem kadın olarak kendimi alanda güvende hissetmiyorum. Birçok meslektasim da aynı duyguları paylaşıyor biliyorum."

BASIN İŞ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ 

Polisin alandaki basın mensuplarına yönelik şiddet uygulamasına tepki gösteren DİSK Basın İş, "Sağlık emekçilerinin eyleminde gazeteciler yine polis engeliyle karşı karşıya kaldı. Gazetecilerin tartaklanmasına neden olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız? Alenen suç duyurusunda bulunuyoruz. Aynı polis müdürü Hanifi Zengin, yine sağlık emekçilerinin eyleminde Artı TV Muhabiri Meral Danyıldız ve kameraman Bilal Meyveci'yi tehdit ederek üzerine yürüdü, hedef gösterdi. Görüntüleri paylaşıyoruz, suç duyurusu dosyası kabarıyor. Ne diyorsunuz?" paylaşımında bulundu.

Hanifi Zengin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan DİSK Basın-İş, gazetecileri de kendilerine yönelik tehdit ve engelleme görüntülerini paylaşma çağrısı yaptı. 

‘GAZETECİYE YÖNELİK TAVIRLARI ORTADA’

Polisin gazetecilere yönelik görüntülerini sosyal medyada yayınlamaya devam eden Basın İş, "Bu videoda da Hanifi Zengin'in ARTI TV Kameranı Bilal Meyveci'yi "Ayağına bastığımı çektin mi? Çekmediysen seninle görüşeceğiz" diyerek tehdit ettiği anlaşılıyor. Bu şahıs hakkında işlem başlatılması için daha ne gerekiyor? Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin'in yeni videoları gelmeye devam ediyor. Videoda çekim yapmaya çalışan bir gazeteciye yönelik tavırları ortada. Siz de görüyor musunuz?" dedi.

ONUR YÜRÜYÜŞÜ'NDE TACİZLE SUÇLANMIŞTI

Zengin, geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlenen Onur Yürüyüşü'nde de kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde polis göstericilerin üzerine koşarken Zengin "Hoppala" diyerek bir aktiviste gülerek sarılıyordu. Kısa bir arbedenin ardından koşarak uzaklaşan aktiviste çevik kuvvet polisi kalkanıyla vururken, bir diğeri gülüyordu.

Birçok sivil toplum kuruluşu, yaşananların taciz olduğunu belirterek yetkilileri soruşturma başlatmaya çağırmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar