Posta gazetesi Haber Müdürü Timur Soykan işten çıkarıldı

Posta gazetesi Haber Müdürü Timur Soykan işten çıkarıldı
DİSK Basın-İş'teki sendikal faaliyetleri nedeniyle bir süredir baskı uygulanan gazeteci Timur Soykan tutuklu gazeteciler paylaşımı bahanesiyle işten çıkarıldı.

ARTI GERÇEK- Demirören Medya'ya bağlı Posta gazetesinde Haber Müdürü olarak görev yapan Timur Soykan, Libya'da öldürülen MİT mensubu hakkında haber yapan gazetecilerle ilgili sosyal medya paylaşımında bulunduğu için işten çıkarıldı.

Medyaradar'ın haberine göre; Demirören Medya yönetimi, Soykan’ın görevine bugün itibariyle son verdi. DİSK Basın- İş üyesi Timur Soykan, uzun zamandır medya grubu içinde sendikal örgütlenme için çalışma yapmasına karşın engellerle karşılaşıyordu.

Soykan geçtiğimiz günlerde de Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel ve gazeteci Hülya Kılınç’ın tutuklanmasına, tutuklu gazetecilere özgürlük mesajının yer aldığı afişlerin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak "Gazeteci arkadaşlarımız hapisteyken hiçbirimiz özgür değiliz. Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılınç'ın yer aldığı afişler Demirören Medya'da. Gazetecilere Özgürlük" şeklinde tepki göstermişti.

ÖZLÜK HAKLARI VERİLMEDİ

Öte yandan DİSK Basın İş, Soykan'ın işten çıkarılmasını, "Demirören Medya'da gazetecilerin sendika hakkı için mücadele eden, üyemiz, Posta Gazetesi Haber Müdürü Timur Soykan "Gazeteci arkadaşlarımız hapisteyken hiçbirimiz özgür değiliz" dediği için işten çıkarıldı" şeklinde duyurdu.

Sendika Soykan'ın haklarının verilmediğini bildirerek, "Timur Soykan'ın ödenmeyen hakları için işverene açtığı dava devam ediyor. Tüm baskı ve tehditlere karşın hapisteki gazeteci arkadaşlarımızın özgürlüğü için ve gazetecilerin sendikal örgütlenme hakkı için mücadeleye devam edeceğiz" dedi. 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Demirören Medya'da sendikal haklar için mücadele veren, gazetecilere özgürlük isteyen DİSK Basın İş üyesi Timur Soykan'ın işten atılması sendikal haklara ve basın özgürlüğüne saldırıdır" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar