Poyraz daha önce de öldürülmek istenmiş

Poyraz daha önce de öldürülmek istenmiş
Deniz Poyraz 13 yıl önce evine saldıran bir grup tarafından öldürülmek istenmiş.

HDP saldırısında öldürülen Deniz Poyraz, daha önce de kaldığı ev bir grup ülkücü tarafından basılarak öldürülmek istendiği ortaya çıktı. Poyraz 13 yıl önce, "Ayaklarımdan tutup beni balkondan atmak istediler" ifadelerini kullanmış. 
 
Poyraz'ın 2008 yılında ülkücü bir kadının saldırısına uğramıştı. KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan habere göre, ülkücü grup Poyraz'ın Kadifekale'deki evini basarak öldürmeye çalıştı.


 
17 Ekim 2008 tarihinde Poyraz'ın yalnız olduğu bir sırada aynı mahallede oturan bir grup ülkücü kadın tarafından evi basıldı. DİHA'ya yaşadıklarını anlatan Deniz Poyraz, yaşanan durumdan hükümetin sorumlu olduğunu belirterek, "Kalabalık bir grup çocuk- kadın, küfür ve hakaretler ederek, evin içine kadar girdiler. 'Pis Kürtler, hepiniz PKK'lisiniz. Sizi bu mahallede barındırtmayız. Defolun gidin buradan, yoksa polis ekipleriyle gelip sizi buradan atmasını biliriz' diyerek ayaklarımdan tutup beni balkondan atmak istediler" demişti.
 
Olayı duyan Karslı bir komşusunun eve gelmesiyle son anda kurtulduğunu dile getiren Poyraz, "Komşumuz beni kurtarmasa linç edip balkondan atacaklardı. Olay esnasında annem ve babam evde yoktu. Annem olayı duyunca fenalaşıp yere düştü, onu hastaneye kaldırdık, halen hastanede yatıyor" ifadelerini kullanmış.
 
İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'ne başvuran Deniz Poyraz'ın babası Abdullah Poyraz, son 3 ay içerisinde 4 kez sokakta saldırıya uğradığını anlatmıştı. 
 
Baba Poyraz, can güvenliklerinin olmadığını ifade ederek, şunları kaydetmişti: "Evimizi darmadağın edip kızımı balkondan atmak istemişler. Onlarla hiçbir alıp veremediğimiz yoktur. Üç gün önce Roj TV izliyordum, televizyonun sesi yüksekti biraz, yoldan geçen üç genç 'Bunlar PKK'lidir Kürtçe televizyon izliyorlar' söyleyerek, ardından küfür ederek geçmiş. Bunu sonradan eşimden öğrendim. Bunlar polisten destek alıyorlar. Nasıl oluyor da güpegündüz ev basıyorlar polisin gıkı çıkmıyor. Başka bir durum olsaydı aynı dakikada evin önüne onlarca polis ekibi gelirdi. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar