Prof. Görür, depremden hemen sonra TV'ye çıkmama kararı aldı

Prof. Görür, depremden hemen sonra TV'ye çıkmama kararı aldı
Deprem olur olmaz medya mensupları tarafından arandığını belirten Prof. Dr. Görür, 'deprem sonrası ayaküstü konuşmama kararı aldım' dedi.

ARTI GERÇEK- Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür bundan böye, yaşanan depremlerden hemen sonra televizyona çıkmama kararı aldığını duyurdu. Depremler yaşandıktan hemen sonra medya kuruluşlarının kendisini aradığını ve deprem üzerinde çalışma fırsatı bulamadan görüş istediklerini aktaran Prof. Görür, "Onlara ‘Deprem daha birkaç dakika önce oldu. Üzerinde çalışmadan nasıl konuşabilirim’ dediğimde,  ‘Olsun hocam siz bir şeyler söylersiniz’ diyorlar. Kanaatime göre bu yaklaşım depremi hafife almaktır… bizi bir araç gibi kullanıyorlar" dedi.

Bugün Manisa’nda 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür de depremin ardından Twitter hesabından birkaç mesaj paylaştı.

Televizyonlara hemen çıkmama kararı aldığını duyuran Prof. Görür şunları söyledi: "Telefonum kilitleniyor ve televizyonlar benden görüş almak istiyorlar. Onlara ‘Deprem daha birkaç dakika önce oldu. Üzerinde çalışmadan nasıl konuşabilirim’ dediğimde,  ‘Olsun hocam siz bir şeyler söylersiniz’ diyorlar. Kanaatime göre bu yaklaşım depremi hafife almaktır. 1-2 saat sonra konuşalım deyince de gündemden düşer deyip kabul etmiyorlar. Üzülerek görüyorum ki televizyonlar bizi bir araç gibi kullanıyor. Bunu üzerine ben de artık hemen deprem sonrası ayaküstü konuşmamaya karar aldım. Umarım medyadaki arkadaşlarım beni anlayışla karşılarlar."

Öne Çıkanlar