Prof. Sofuoğlu ile ilgili soruşturmada tepki çeken konuşmanın kayıtları istendi

Prof. Sofuoğlu ile ilgili soruşturmada tepki çeken konuşmanın kayıtları istendi
Sofuoğlu, Akit TV'de katıldığı programda üniversiteler için 'Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri' demiş, hala gündemde olan bu sözleri büyük tepkiye neden olmuştu.

İstanbul Küçükmece Cumhuriyet Başsavcılığı, "Üniversiteler fuhuş evleri" sözleriyle toplumda büyük tepkiye neden olan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun, Akit TV’deki programda yaptığı konuşmasının kayıtlarını istedi.

Başsavcılık büyük tepki çeken konuşmayı inceledikten sonra, içeriğinde hukuki olarak suç unsuru olup olmadığını değerlendirecek. Bu aşamada suç unsuru tespit edilirse soruşturma kapsamında ifadesine başvurulacak. DHA’nın edindiği bilgilere göre, savcılığın değerlendirmeyi tamamladıktan sonra Prof. Sofuoğlu’nun ifadesine başvurabileceği kaydedildi. 
NE OLMUŞTU?

Akit TV’de yayınlanan "Derin Kutu" isimli programda, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da konuşmacı olarak yer aldı. Sofuoğlu, Z kuşağını değerlendirirken üniversitedeki derslere katılımın düşük olduğunu söyledi. Bir dönem AKP'den milletvekili aday adayı da olan Sofuoğlu, konuşmasının devamında üniversiteler için "Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri" ifadesini kullandı.

Programdaki diğer konuklar ise Sofuoğlu’nun sözleri üzerine "Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu" demesi üzerine de Sofuoğlu bu kez de "Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz" diye karşılık vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar