QSD militanları: Türkiye üslerinde yasaklı silahlar var

QSD militanları: Türkiye üslerinde yasaklı silahlar var
Türkiye Ayn İsa ve çevresi ile Tel Abyad hattına yeni üsler inşa ediyor.

Ayn İsa’daki savaş cephesinde bulunan Suriye Demokratik Güçleri (QSD) militanları, Türkiye'nin bölgede inşa ettiği üslerde yasaklı silah ve askeri teçhizat yerleştirdiğini öne sürdü.

Türkiye Ayn İsa ve çevresi ile Tel Abyad (Girê Spî) hattına yeni üsler inşa ediyor. Türkiye'nin aynı zamanda Ayn İsa’nın batısında bulunan köyler ile Xirbit Kerem, Tîna, Dixêlîb, Dibis, Mielek ve Seyda köyünün girişinin yanı sıra Tel Abyad'a bağlı Ebkoy ve Ebû Zihûr köylerine de üsler kurmaya devam ettiği belirtiliyor.

QSD'li Erdal Kobanê, Türkiye'nin Tel Abyad ve Resulayn'da kontrolü ele geçirdikten sonra İdlib’den bölgeye aktardığı militanlar eliyle üsler kurarak bölgeyi parçalamaya başladığını öne sürerek "Amaçları Suriye topraklarını parçalamak" dedi.

Türkiye'nin kurduğu üslerde obüs, tank ve yasaklı silah çeşitlerini konuşlandırdığını iddia eden Erdal Kobanê, "Üslerde konuşlandırdığı silah ve askeri teçhizatla bölgeye bombardıman yapıyor ve bölge halkını hedef alıyor. Türkiye'nin bütün saldırıları bu üslerde koordine ediliyor. Aynı zamanda bu üslerle Suriye’nin parçalanmasını uluslararası alanda meşru ve haklı göstermeye çalışıyor. Fakat durum bunun tam tersidir. Türkiye'nin amacı ‘Yeni Osmanlı İmparatorluğunu’ canlandırmak ve bölge halkını egemenliği altına almak" ifadelerini kullandı.

ANHA'daki habere göre, Erdal Kobanê değerlendirmesini, "QSD olarak işgalciliğin her türlü eylemine karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz. Aynı zamanda işgalci devletin olası saldırılarına karşı topraklarımızı sonuna kadar savunmaya hakkımız var" sözleriyle tamamladı.

‘ÜSLERDE GENİŞ KAPSAMLI İŞGAL HAZIRLIKLARI VAR’

Türkiye'nin kurduğu üslere savaş silahları ve gözetleme tekniklerini yerleştirdiğini söyleyen QSD savaşçısı Egîd Girê Spî, "Türkiye'nin başta M4 Karayolu olmak üzere bütün bölgeleri işgal etmek istediği açık bir durumdur. Aynı zamanda işgalci ordunun söz konusu üslerde geniş kapsamlı işgal hazırlıkları yaptığı da görülmekte" dedi.

‘BU TOPRAKLAR BÖLGE HALKLARININDIR’

Türkiye'nin Suriye sınırları içerisinde farklı sınırlar inşa ettiğini söyleyen Egîd Girê Spî, "Suriye’de kendilerine bağlı yeni sınırlar yapmak istiyorlar. Çünkü hala eski Osmanlı İmparatorluğu dönemi zihniyetine göre hareket ediyorlar. Bu yüzden de ‘Bu bizim topraklarımız’ diyorlar. Ancak bu doğru değil. Tarihten bu yana bu topraklar bizim topraklarımızdır, bölge halklarının topraklarıdır ve Suriye’ye bağlıdır. Türkiye bu bölgenin toprakları IŞİD terörü altındayken niye ‘Bu toprak bizimdir’ demiyordu? Gerçekleri çarpıtıyorlar. Amaçları bölgeyi işgal etmek" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar