QSD: Türkiye ateşkesi ihlal ediyor ve kasten insani felaketin ölçeğini artırıyor

QSD: Türkiye ateşkesi ihlal ediyor ve kasten insani felaketin ölçeğini artırıyor
QSD, TSK'nin harekata adı geçen bölgelerde devam ettiğini belirten bir açıklama yaptı.

Kuzey ve Doğu Suriye'de 17 Ekim'de varılan ateşkese rağmen yer yer çatışmaların yaşandığı haberleri gelirken, Suriye Demokratik Güçleri (QSD) bir açıklama yaparak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) adlı cihatçı grubun ateşkes şartlarını ihlal ettiğini söyledi. 

QSD açıklamasında Türkiye'nin Kobani, Resulayn, Tel Abyad ve Tel Tamer'de 1100 kilometrekarelik alanı daha ele geçirdiği iddia edildi. QSD açıklamasında söz konusu alanda 56 köyün yer aldığı belirtildi.

Türkiye'nin ateşkesi ihlal etmeye devam ettiğini ve "insani felaketin ölçeğini kasten artırdığını" belirten QSD, ihlaller nedeniyle yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldığını ve onlarcasının ya öldüğünü ya da yaralandığını ifade etti.

TSK ve SMO'nun ateşkes gününden bu yana karadan 108 noktaya saldırı düzenlediği iddia edilen QSD açıklamasında silahlı insansız hava araçlarının 82 noktayı bombaladığı ve birçok noktaya da topçu atışı yapıldığı belirtildi. Çatışmalarda 182 QSD üyesinin hayatını kaybettiği, 243'ünün ise yaralandığı ifade edildi.

Türkiye'nin ateşkese kararlı bir görüntü vermek istemesinin "kamuoyunu yanıltma" amacı taşıdığını belirten QSD, TSK'nin harekata adı geçen bölgelerde devam ettiğini açıkladı.

ABD'YE 'POZİSYON' ÇAĞRISI

Açıklamada ABD'ye de çağrı yapan QSD "Ateşkes şartlarını ABD'nin garantileriyle kabul ettik. ABD garantör olarak sorumluluklarını üstlenmeli ve Türkiye ile silahlı grupların gerçekleştirdiği ihlallerle ilgili adil bir konum alarak, daha ikna edici bir cevap vermeli ve net bir pozisyon belirlemelidir" açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar