Rabia Naz dosyasının başsavcısı, Ensar Vakfı soruşturmasında Karaman Başsavcısıymış!

Rabia Naz dosyasının başsavcısı, Ensar Vakfı soruşturmasında Karaman Başsavcısıymış!
Rabia Naz soruşturmasını yürüten Giresun Başsavcısı Abdurrahim Alan, cinsel istismar soruşturmasında takipsizlik kararı verilen Ensar Vakfı olayı sırasında Karaman Başsavcısıymış.

Rıfat DOĞAN

ARTI GERÇEK- 10 çocuğa yönelik cinsel istismarın yaşandığı Ensar Vakfı olayında Karaman Cumhuriyet Başsavcısı olan Abdurrahim Alan, 2017 yılındaki Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararnamesiyle Giresun'a atanmış. 

Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı olduğu belirtilen yurtlarda 2012-2015 arasında 10 çocuğa cinsel istismarda bulunulmuş, Abdurrahim Alan'ın Karaman Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde Ensar Vakfı hakkında açılan soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığı kararı çıkmıştı. 

Alan şimdi şüpheli bir ölümle hayatını kaybeden Rabia Naz soruşturmasına bakıyor. 

12 Nisan 2018 tarihinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, Giresun’un Eynesil ilçesinde Gümüşçay Mahallesi’nde evinin önünde ağır yaralı olarak yerde yatarken bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan küçük çocuk burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti. İlk önce intihar ettiği tahmin edilen 11 yaşındaki Rabia Naz’ın ölümü sonrası babası Şaban Vatan, araştırma yapmaya başlamıştı. Şaban Vatan, elde ettiği bilgilerle Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin olaydan sorumlu olduğunu iddia etmişti.

ALAN, ENSAR VAKFI'NDAKİ CİNSEL İSTİSMAR OLAYI SIRASINDA KARAMAN CUMHURİYET BAŞSAVSICISIYDI

Şüpheli ölümle ilgili HSK ve İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü soruşturma devam ederken, olayda ismi gündeme gelen Canikli, acılı baba hakkında dün dava açtı. Artı Gerçek’e konuşan Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, "Nurettin Canikli olayın bizzat örtbasında" dedi. Vatan, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan’ın da Karaman’da 10 çocuğun Ensar Vakfı’na ait yurtta cinsel istismara uğradığı olayla ilgili soruşturmada başsavcı olduğunu belirterek, "Savcının Rabia Naz soruşturmasına ilişkin bir bilgisi yok. Dosyayı dışarıdan birilerinden almaya çalışıyor" diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BENİ HİÇ ARAMADI 

Şaban Vatan Artı Gerçek’e şu açıklamalarda bulundu: 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BABAYLA TEMAS KURMADI: Cumhurbaşkanı beni bu süreçte hiç aramadı. Eşim ve ben Eynesil AK Parti üyesiyiz. Ben bir dönem Eynesil ilçe Örgütü’nde yöneticilik yaptım. Biz AK Parti kurulduğundan bu yana çalışıp çaba gösteren insanlardık. Ben Cumhurbaşkanı’na geçen yıl ekim ayında seslendim ve sürekli de sesleniyorum. Duyarsız kalabilecek durumda değil çünkü kendisinin bir rabia işareti var biliyorsunuz. E bu Rabia Naz olayı sürekli gündemdeydi. 11 yaşında imam hatip okuyan bir çocuk. E siz rabia işareti, imam hatip, kızım rabia ve biz AK Partiliyiz. E siz bizi bu hale soktunuz, siz bizi bu hale düşürdünüz ve hiçbir şekilde sesimizi duymuyorsunuz. Ne hikmetse seçim süreçlerinde sokaktan geçen insanların dedikleri slogan oluyor. İki övgü yaptılar mı çok önemli oluyor. Size yıllarca hizmet etmiş gönülden destek vermiş, yıllarca AK Parti için çalışmış ama çocuklarının canına kıyılmış ailenin hiçbir önemi yok. 

CANİKLİ BİZZAT OLAYIN ÖRTÜLMESİNDE VAR, KORUMASINI ÜZERİME SALDI 

NURETTİN CANİKLİ’NİN OLAYLA BAĞLANTISI: Nurettin Canikli olayın bizzat örtbasındadır. Coşkun Somuncuoğlu diyorum, (Eynesil eski Belediye Başkanı) Nurettin Canikli diyorum. Binali Yıldırım’a da yazdım sürekli. Meclis başkanıydı kendileri. Daha önce Başbakandı. Ben kimseyi suçlamıyorum. Aradım ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım. Telefonlarımı açmıyorsunuz, özellikle mi beni kodladınız? Nurettin Canikli’ye aylarca yazdım. Bana yazmış "11 gün önce haberim oldu" diye. Geçen yıl 25 Ekim’de İstanbul Yenikapı’da Giresun günlerinde kızımın afişlerini astığım sırada üzerime hem sivil polis hem de korumasını saldı. Ben Rabia Naz’ın faillerini arıyorum. Koruması bana "Sen Beylikdüzü’nde hükümet alyehine propaganda yapmışsın" dedi. Öyle bir şey yok, ben daha hiçbir şey dememişim. O sahada Nurettin Canikli ve Eynesil eski Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu oradaydı. Rabia Naz’ın olayı 8 Kasım’da Sabah’ta en üstte manşet olmuştu. Canikli, o gün endişeye düşmüş, bir kaç yeri aramış. Aradığı kişilerden biri de savcı ve 14 Kasım’da yayın yasağı geldi.

OLAY YERİNE SİVİL POLİS GÖNDEREN, TALİMAT VEREN İL EMNİYET MÜDÜRÜ

GİRESUN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ROLÜ: Esasen olayda olmayan, olaydan beş buçuk saat sonra ortaya çıkan okul çantasını üç vatandaş buluyor. Polisleri çağırıyorlar. O gelenlerden bir tanesi Giresun İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bir sivil polis. O neden gelmiş, kim göndermiş? Okul çantasının üzerine sandalye koyan kişi. Ne talimat aldı? Giresun İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, o kişi bizzat talimat evren kişi. Hesap verecek. Nurettin Canikli’nin bizatihi iletişime geçtiği kişi. O kişi İçişleri Bakanı’na "aile içi mevzu, çocuk intihar etti" diyen kişi. Bana da "Ben bakan ile görüşmedim" dedi, bakan beyse "ben il emniyet müdürü ile görüştüm" dedi. Yalanları bir bir ortaya çıkıyor. Açıklasınlar şimdi. 

AKP EYNESİL İLÇE ÖRGÜTÜ OLAYI SAHİPLENMEDİ: AK Parti Eynesil İlçe Örgütü olayı sahiplenmedi ve benden sürekli kaçtılar. Hiçbiri yanıma gelmedi. Baskı vardı üzerlerinde. Ben AK Parti Eynesil İlçe Örgütü’nü protesto ettim. 

KARDEŞİMİ MAŞA OLARAK KULLANDILAR

BABA VATAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU: Daha dün oldu. Benim hakkımda ilk kez bulunmuyor ki. 21 Şubat’ta hakkımda yapılan yargılama sonucu akıl hastanesine yatırılmam kararı için aile durumu dediler, annesi ve kardeşi dediler. Olayı organize eden Muhammed Vatan, öz kardeşim. Maşa olarak kullanılmış ve bana mahkemede sorulan sorular Canikli ve Somuncuoğlu ile ilgiliydi. Ben kardeşimi öldürecekmişim. Ee hani bir ay geçti, ben şiddet uygulayacaktım. Hakkımda akı hastanesine yatış kararı var, öldürseydim gider yatardım. Biz insanların canına kıyacak kadar cani değiliz. Biz adalet arıyoruz. Adalet neredeyse onu arıyoruz. 

METİN CİHAN İLE KARDEŞ OLDUK

OLAYI DUYURAN METİN CİHAN’IN GÖZALTINA ALINMASI: Metin Cihan 5 Şubat tarihinden itibaren benim yayınlarıma destek verdi. Gönülden araştırarak katkıda bulundu, sosyal medyada bana destek veren kişi. O Tuncelili ben Giresunluyum. Arayıp teşekkür ettim. Ondan sonra telefon görüşmeleri yapmaya devam ettik. Diyaloğumuz da öyle başladı kardeşliğimiz de. Neymiş Gezi Parkı’nda yayın yapmış. E gün herkes yayın yaptı, o günlerde yayın yapmayan yoktu. 

SOYLU’YU ARAYIP İSTİFA ETMESİNİ SÖYLEDİM

HSK VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMASI: Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) müfettişleri ile iki kez görüştüm. Onlar da ona göre çalışmalarını yaptılar. Dosyaya gizlilik geldi, avukatımız dahi dosyadan bilgi alamıyor. Evrak alamıyor, hiçbir şeye erişemiyor. Gizlilik kararı, cinayet ve tecavüz olaylarına gelir, intihar dosyasına gelmez. İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri de geldi. Biliyorsunuz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir kanalda "vallahi billahi bir şey bulamadım" dedi. O açıklamasından bir gün sonra sabah saat 5’te aradım. İki saat görüştüm. "Siz böyle bir açıklama yaptınız, ben bu açıklamanızı kınıyorum, derhal istifa edin" dedim. Bir bakanın "vallahi bir şey bulamadık" demesi ne demektir ya. Böyle bir soruşturma mı olur. Cinayet soruşturması bu, burada bir çocuk cinayeti var, cinayeti soruşturuyorsun. 

GİRESUN BAŞSAVCISI’NIN DOSYADAN HABERİ YOK

BAŞSAVCI DOSYADAN BİHABER: Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan’ın Rabia Naz soruşturmasına ilişkin bir bilgisi yok. Bu kişi aynı zamanda Karaman’da Ensar Vakfı’nda cinsel istismar davasında başsavcıydı. Ben haber alıyorum, "bana dosyaları ulaştırın" diyormuş savcı. Bakar mısınız, cumhuriyet başsavcısı dışarıdan birilerinden dosyayı istiyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Sen o makamda neden duruyorsun? Dosyadan habersiz basına açıklama yapıyor. Niçin Nurettin Canikli’nin emelleri için. Hepsi kız çocuğu babası. Bir insanın duygularıyla böyle oynanır mı? Hepsi görevden alınmalı. Nasıl ki FETÖ olayında görevden aldılar. Bunları da alsınlar. İsterse Silivri’ye göndersinler, ben hazırım. Yeter ki kızım için adalet yerini bulsun. 

ALAN BAŞSAVCIYKEN KARAMAN’DAKİ CİNSEL İSTİSMAR VAKASINDA ENSAR VAKFI DOSYASI KAPANMIŞTI

ENSAR VAKFI DOSYASINDA TAKİPSİZLİK: Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı olduğu belirtilen yurtlarda 2012-2015 arasında 10 çocuğa cinsel istismarda bulunulmuş, açılan davada sanık belltemen Muhareem Büyüktürk’e "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından ceza verilmişti.

 

Abdurrahim Alan’ın başsavcı olduğu sırada Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmada kaçak yurtlarda çocukların cinsel istismarına sebep olan Ensar Vakfı ve KAİMDER için "kovuşturmaya yer yok" kararı vermişti. Ensar Vakfı, KAİMDER, Vali Murat Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve kamu görevlileri "görevi kötüye kullanmak, çocuğun nitelikli istismarı suçunu bildirmeme, vakıflar kanununa aykırılık, dernekler kanununa aykırılık, Türk Medeni Kanununa aykırılık" suçlarından aklanmıştı.

Başsavcı Alan 3.5 yıllık Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden sonra 2017 yılında HSK Kararnamesiyle Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanmıştı. 

Öne Çıkanlar