'Restorasyon skandalı' iddiası kısa sürede çürüdü, restorasyonu yapan İBB değil AKP'li Üsküdar Belediyesi

'Restorasyon skandalı' iddiası kısa sürede çürüdü, restorasyonu yapan İBB değil AKP'li Üsküdar Belediyesi
İBB Sözcüsü Murat Ongun, açıklama yaptı ve Sabah gazetesini gerçekleri yazmaya çağırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, AKP yanlısı Sabah gazetesinin İBB'yi suçlayan "restorasyon skandalı" başlıklı haberdeki iddiaya açıklık getirdi.

Üsküdar’da bulunan Kısıklı Abdullahağa Camisi’nin minaresindeki restorasyonda 250 yıllık güneş saatinin üstü badanayla boyandı. Sabah gazetesi tarafından yapılan haberde olaydan İBB sorumlu tutuldu. Ancak restorasyonun Vakıflar Genel Müdürlüğü ve AKP Üsküdar Belediyesi tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Haberi "İBB'den bir skandal daha! Tarihi camideki 259 yıllık güneş saatini boyadılar" başlığıyla duyuran Sabah, daha sonra bu haberle ilgili Twitter mesajını sildi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da bu duruma tepki göstererek, "Tweeti sildiğinize göre haberin doğrusunu da birazdan verirsiniz herhalde" dedi

Murat Ongun ardından da; Sabah'ın gerçek haberi vermemesi üzerine "Yazamadılar, gerçek şu: 1-Yapı, Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyet ve sorumluluğunda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uhdesinde 2-Geçmiş dönemlerde yapılmış olan bu tahribata İBB olarak müdahil olup, restore etme talebimizi ilettik." mesajını paylaştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar