CHP'li Taşçı'dan RTÜK Başkanı Şahin'e 'program' çağrısı

CHP'li Taşçı'dan RTÜK Başkanı Şahin'e 'program' çağrısı
CHP'li RTÜK üyesi Taşçı, RTÜK Başkanı Şahin'e, RTÜK'ün TV kanallarına verdiği cezaları tartışma çağrısında bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP'li üyesi İlhan Taşçı'nın yayın kuruluşlarına kesilen ceza paylaşımına yanıt veren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Bu ayrıştırma çabası kabul edilemez, derhal vazgeçilmelidir" savunmasında bulundu. Taşçı, Şahin'i konuyu televizyon ekranlarında tartışmaya davet etti.

CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Twitter hesabından, Kurul'un yılın ilk 6 ayında medya kuruluşlarına uyguladığı cezalara ilişkin basında yer alan haberi paylaşarak, eleştiride bulundu. Taşçı, "RTÜK’ün ilk 6 ay skoru; muhaliflere 22 ceza, yandaşa sıfır ceza" diye yazdı.

ŞAHİN 'AYRIŞTIRMA ÇABASI' DEDİ

RTÜK Başkanı Şahin, Taşcı'nın açıklaması karşısında, 'ayrıştırma' savunması yaptı.

Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kanunların verdiği yetkilerle görev yapan RTÜK'ün Sayın Üyesi Taşcı'nın bu zihniyeti, asıl yayıncılık sorunudur. RTÜK hiçbir yayıncıyı muhalif-yandaş olarak tasnif etmez, etiketlemez. Alışkanlık haline getirilen bu ayrıştırma çabası kabul edilemez, derhal vazgeçilmelidir" ifadelerini kullandı.

'TÜM YÖNLERİYLE TARTIŞMA' ÇAĞRISI

Şahin'in bu paylaşımı üzerine Taşçı, herhangi bir kanalda bahse konu olan tartışmayı karşılıklı olarak yürütme çağrısında bulundu. Taşçı, şöyle yazdı.

"Sayın Ebubekir Şahin, isterseniz iktidara ait olan ya da olmayan sizin seçeceğiniz bir kanalda ayrıştırmaları ve RTÜK cezalandırmalarını tüm yönleriyle tartışalım. Ben hazırım. Yorum sayfanıza yazmama izin vermediğinizden buradan yanıtladım kusura bakmayın! Yanıtınızı bekliyorum..."

Öne Çıkanlar