Rus milletvekili Popov: Hem Ukrayna'ya Bayraktar hem Rus turist olmaz

Rus milletvekili Popov: Hem Ukrayna'ya Bayraktar hem Rus turist olmaz
Rus Milletvekili ve gazeteci Yevgeniy Popov, Türkiye'nin hem Ukrayna'ya Bayraktar SİHA'ları göndermesini hem de Rusya ile turizm alandaki ilişkisini devam ettirmesini eleştirdi.

Rus devlet kanalı Rossiya-1'de canlı yayın programında konuşan Rus Milletvekili gazeteci Yevgeniy Popov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusuyla ilgili olarak, "Beklentimiz teröre desteğin kesilmesi, savunma kısıtlamalarının kaldırılması. Somut adım atabiliriz dediler, yazılı mutabakat istiyoruz" açıklamasını değerlendirdi. 

'BUNU UNUTMUYORUZ'

Gerçek Gündem'in aktardığına göre Popov, "(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan bir yandan yazılı mutabakat bekliyor, diğer eliyle de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'ye de birkaç Bayraktar gönderiyor. Bunu unutmuyoruz" dedi. 

Programın diğer sunucusu Olga Skabeyeva da, "Elbette...Bu konuda hiçbir yanılsama olamaz" sözleriyle Popov'a destek verdi. 

'ERDOĞAN BECERİKLİ VE KURNAZ BİR PROFESYONEL POLİTİKACI'

Bunun üzerine sunucu ve milletvekili Popov, "Bir taraftan Bayraktar gönderiliyor, diğer taraftan da Türkiye otelleri Rus Mir kartını kabul etmeye başlıyor" diyerek eleştirilerini sürdürdü. 

Rusya'ya ait ukraina.ru haber sitesine konuşan Rus gazeteci Anna Şafran da, "Hakkını vermeliyiz, Sayın Erdoğan oldukça becerikli ve kurnaz bir profesyonel politikacı. Rusya'ya karşı ikili bir politika izledi. Her zaman kendi çıkarlarını önde tuttuğu açık. Rusya'nın kendisini Türkiye'deki darbe girişiminden nasıl kurtardığını unutuyor. Çoğumuz bunu unutuyoruz ama Erdoğan'ın Rusya'ya müteşekkir olması gerekiyor" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar