Avustralya'dan Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri ve Belarus'a yaptırım kararı

Avustralya'dan Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri ve Belarus'a yaptırım kararı
Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırıyı ‘korkunç ve haksız’ olarak nitelendirerek, aldıkları yaptırım kararlarını açıkladı.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Ukrayna'ya saldırı emri veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerine ülkeye giriş yasağı kararı aldıklarını açıkladı.

Morrison, Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya yönelik uygulamaya giren yaptırımlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Rusya'nın, uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ni ağır şekilde ihlal ettiğini belirten Morrison, "Putin'i, Ukrayna'ya karşı yürüttüğü korkunç ve haksız savaştan sorumlu tutuyoruz. Avustralya'nın uygulayacağı mali yaptırımlar ve seyahat yasakları, Rusya Devlet Başkanı (Putin), Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Başbakan Mihail Mişustin ve İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev için gece yarısından itibaren yürürlüğe girdi" diye belirtti.

‘13 BELARUSLU KİŞİ VE KURULUŞA DA YAPTIRIM KARARI ALDIK’

Rus yetkililerin yanı sıra Belaruslu bazı kişi ve kurumların da yaptırım kapsamına alındığını duyuran Başbakan Morrison, "Rusya'nın, Belarus'tan saldırılar başlatmasına izin vererek Putin'in saldırganlığına yardım ve yataklık eden Belarus Savunma Bakanı Viktor Khrenin de dahil olmak üzere 13 Belaruslu kişi ve kuruluşa yaptırım uyguladık" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar