Rusya, Petrol için yeni alıcalar bulduklarını duyurdu

Rusya, Petrol için yeni alıcalar bulduklarını duyurdu
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, petrol ihracatında Asya-Pasifik bölgesi dâhil yeni müşteriler bulduklarını açıkladı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında Rus petrolu hakkında açıklamada bulundu. Novak açıklamasında, Rusya'nın petrol üretimini mayısta artıracağını belirterek, petrol ihracatında Asya-Pasifik bölgesi dâhil yeni müşteriler bulduklarını kaydetti.

Novak, Çin'e uzanan Doğu Sibirya Pasifik Okyanusu hattının genişletilmesinin de bu yatırımlar arasında bulunduğunu kaydetti.

Cumhuriyet’in aktardığı habere göre; Novak, Rus petrol şirketlerinin ise ihracat yollarında çeşitlendirmeye gittiğine dikkati çekerek "Yeni koşullarda yeni istikametler arıyorlar ve yeni sevkiyat zincirleri oluşturuyorlar. Yeni alıcılar olduğunu ve Asya-Pasifik dahil yeni rotalara daha yüksek hacimlerde sevkiyat olduğunu görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Petrol ihracatının çeşitlendirilmesi için yeni yatırımlar yapacaklarını anlatan Novak, Çin'e uzanan Doğu Sibirya Pasifik Okyanusu hattının genişletilmesinin de bu yatırımlar arasında bulunduğunu kaydetti.

Novak, 7 Nisan'da yaptığı açıklamada, lojistik sorunları nedeniyle nisan ayında petrol üretiminin mart ayına göre yüzde 4 ila 5 azalmasını beklediklerini söylemişti.

Rusya Maliye Bakanlığı da 6 Mayıs'ta, Rus bütçesinin nisan ayında petrol ve doğal gaz ihracatından beklenenden 133 milyar ruble daha az gelir sağladığını bildirmişti.

Öne Çıkanlar