Rusya, Suriye’de bir günde 50’den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi

Rusya, Suriye’de bir günde 50’den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi
Suriye Gözlemevi, Rus savaş uçaklarının doğu Humus çölünden Deyrizor ve El-Rakka-Halep üçgenini kapsayan Rakka çöllerine kadar yoğun hava saldırıları gerçekleştirdiğini bildirdi.

Suriye Gözlemevi kaynakları, Rus savaş uçaklarının doğu Humus çölünden Deyrizor ve El-Rakka-Halep üçgenini kapsayan Rakka çöllerine kadar IŞİD hücrelerinin yaygın olduğu noktalara devam eden yoğun hava saldırıları gerçekleştirdiğini bildirdi.
 
Rus savaş uçaklarının salı sabahından bu yana Suriye çölüne 50'den fazla hava saldırısı düzenlediği, Rus jetlerinin hala bölge üzerinde uçtuğu öğrenildi.

Bu hava saldırıları, 18 rejim askerinin ve milis milislerinin ölümüne neden olan IŞİD saldırılarından saatler sonra gerçekleşti. İŞİD saldırılarında ölenler arasında bir tuğgeneral ve dört astsubay, Suriye Çölü'nün farklı bölgelerinde rejim destekli El-Ş'aytat'ın 13 üyesi bulunuyor.

SOHR aktivistleri, Suriye sahilindeki Baniyas kırsalındaki al-Furokheya'dan bir rejim tugayının bulunduğu bir arabada EYP patlaması olduğunu bildirdi.

Patlama, IŞİD hücrelerinin konuşlandırıldığı ve faaliyet gösterdiği batı Deyrizor çölünde meydana geldi ve dört askerinin ölümüne neden oldu.

Gözlemevi kaynakları, rejim destekli "Osod al-Sharqiyyah" (eş-Ş'aytat) örgütünün 13 üyesinin Deyrizor'un batı kırsalındaki al-Masrab çölünde IŞİD üyeleri tarafından pusuya düşürülerek öldürüldüğünü ve diğerlerinin de yaralandığını belgeledi. El Rakka kentindeki SOHR aktivistleri, ölenlerin cesetlerinin şehre gelmesinden sonra silah sesleri duyduklarını da bildirdiler.

Öne Çıkanlar