Saatlerce haber alınamayan Leyla Güven Elazığ'a götürülmüş

Saatlerce haber alınamayan Leyla Güven Elazığ'a götürülmüş
Dün apar topar gözaltına alınıp ardından tutuklanan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden Elazığ E Tipi Cezaevi'ne götütülmüş.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Dün gece saatlerinde gözaltına alınan Güven, bugün tutuklanarak Diyarbakır T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.  

Akşam saatlerinde Güven’i cezaevinde ziyaret etmek isteyen avukatlar Güven’in Diyarbakır’dan başka cezaevine sevk edildiği ve kendilerine hangi cezaevine sevk edildiğine ilişkin bilgi verilmediğini aktardı.

Artı TV'de Sibel Hürtaş'ın sunduğu Ankara Kulisi programına katılan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş "İlk defa burada açıklıyorum" diyerek bu haberi Artı TV'den duyurdu. Beştaş şunları belirtti: "Alelacele karar veren mahkeme gece yoktu. 23.00'te hakim bulunamadığı için olsa gerek yada terörle mücadele şubesinde biraz daha eziyet edelim diye Leyla Güven'i TEM'e götürdüler. Biz de takip ediyorduk aracı soktuk avukatları içeri gönderdik niye TEM'de diye. Sonuçta hakkında yakalama kararı var ve kanun gereği derhal hakim önüne çıkarılması lazım. Güven dün geceyi TEM'de geçirdi. Gece 2.30a kadar emniyetin önünde bekledik. Savcı yine keyfi bir şekilde tıpkı milletvekilinin evine gönderdiği gibi 24 saat gözaltı kararı verdi. Bugün sabah adliyeye getirildi. Hakim avukatlardan aldığım bilgiye göre 2 dakikadan fazla görmemiş onu mahkeme kaleminde işlemler yapılmış. Her şey gösteriş olsun diye yapılıyor. Usule uyuyoruz diye gösteriyorlar.

'NEREYE GÖTÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLMİYORUZ'

Programa başladıktan sonra bir mesaj aldım bugün saat 4’te Diyarbakır Cezaevi'nden çıkarılmış ve şu ana kadar hangi cezaevine götürüldüğünü bilmiyoruz. Şimdi Diyarbakır'dan da götürüldü. Dün gece emniyette tutuldu. Bu sabah cezaevine götürüldü ve bugün avukatlar ziyarete gittiğinde de başka biriyle götürüldüğünü güvenlik sebebiyle bunu açıklayamayacaklarını söylemişlerdi. Şüphesiz öğreneceğiz nereye götürüldüğünü; ama şunu özellikle belirtmek istiyorum rehin alma kararlarından sonra başka cezaevlerine götürmek de çok vahim bir uygulamadır."

TEMİZKAN: ANNEM PANDEMİDE ORADAN ORAYA SÜRÜKLENİYOR

Güven’in kızı Sabiha Temizkan da sosyal medyadan annesinin Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildiğini belirtti. Temizkan,  "Annem Leyla Güven apar topar Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmiş. Nasıl bir kin ise bu bir gece bile uyumasına izin vermeden, pandemi koşullarında oradan oraya sürüklüyorlar. Ettiğinizi bulun dilerim! Bir de şunu iyi bilin; onun ruhundaki özgürlük aşkını esir alamazsınız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar